Harlem Gospel Choir vystúpia v decembri v Čechách a na Slovensku!

„Přinést radost, naději a inspiraci prostřednictvím naší hudby. To bychom chtěli během našich vystoupení,“ říká umělecký šéf souboru Allen Bailey. Harlem Gospel Choir vystoupí v prosinci v Čechách a na Slovensku. Mezi Vánoci pak na ně čekají v Bílém domě.

Pět koncertů v České republice a jeden na Slovensku si pro své příznivce v rámci turné nazvaném HARLEM GOSPEL CHOIR SINGS STEVIE WONDER připravil originální gospelový soubor z newyorského Harlemu. Jeho umělecký vedoucí Allen Bailey, který soubor před šestadvaceti lety zakládal, říká ve svém rozhovoru, mimo jiné, i toto:

1/ Do České a Slovenské republiky jezdíte, s přestávkami,  poměrně často. Letos již pošesté. Baví vás tuzemské publikum?
Publikum v České a Slovenské republice nás vždy fantasticky přivítá a jsou prostě báječní. Mají vždy otevřená srdce naší hudbě a my se těšíme, že se v prosinci opět potkáme.

2/ Vaše současné turné se jmenuje Harlem Gospel Choir Sings Stevie Wonder. Proč jste se rozhodli do svého repertoáru zařadit právě hity Stevie Wondera?
Náš soubor miluje hudbu Stevie Wondera a má respekt před jeho velkým muzikantstvím přítomným v jeho hudbě. Některé písně, jako je například Higher Ground, mají velmi insiprativní poselství a to je vždy jeden z hlavních cílů našich koncertů – přinést radost, naději a inspiraci lidem prostřednictvím naší hudby.

3/  A na co dalšího se ještě mohou posluchači těšit?
Kromě písní Stevie Wondera zazpíváme samozřejmě klasické gospelové standardy jako je O´ Happy Day. Protože přijedeme v předvánoční čas, dojde i na klasické vánoční koledy.

4/ Za svou dlouhou kariéru vystupoval Harlem Gospel CHoir s mnoha předními umělci. Na kterou spolupráci nejraději vzpomínáte?
Tak to je velmi těžká otázka, zažili jsme spoustu krásných hudebních projektů s různými umělci. Samozřejmě si vážíme spolupráce s Bonem z U2. Také jsme v letech 2006, 2007 a 2011 vystupovali na turné s André Rieum v Evropě a Japonsku. To všechno byly nezapomenutelné koncerty s fantastickou atmosférou a vnímavým a vřelým publikem. Vzniklo i společné album, které bylo například v Austrálii 8x platinové. Nedávno jsme nahrávali a vystupovali s velkou hvězdou country music – Trace Adkinsnem. Je to velký talent a skvělý gentleman. Musím také vzpomenout dvě vystoupení pro Baracka Obamu. Ostatně zrovna nedávno jsme dostali pozvání vystoupit během letošních Vánoc v Bílém domě. To je pro nás velmi čestné a milé pozvání a těsíme se na něj.

5/ Máte nějaký vzkaz pro České a Slovenské fanoušky ještě před koncerty v prosinci?
Tak samozřejmě bych jim nejraději popřál hezké Vánoce a hlavně šťastný Nový rok.  Ale to jim řekneme osobně, až se potkáme na koncertech.

Harlem Gospel Choir k nám přijede v rámci svého turné z USA a po koncertech v České republice bude pokračovat na Slovensko, kde vystoupí 14. prosince.

TERMÍNY HARLEM GOSPEL CHOIR V ČR a SR:
10.12. Teplice, Krušnohorské divadlo
11.12. Kladno, DK Kladno
12.12. Praha, Divadlo Broadway (dva koncerty)
13.12. Zlín, Městské divadlo
14.12. Bratislava, Slovenská filharmonie

Vstupenky k dostání v sítích www.ticketpro.czwww.ticketportal.cz a v jednotlivých městech turné v obvyklých předprodejích. Více informací o HGCH najdete na:  www.harlemgospelchoir.com

HARLEM BRATISLAVA

Zdroj: 10:15 Entertainment, s.r.o.