Harley-Davidson predstavuje nové výkonné modely Touring pre rok 2017!

Vyšší výkon, väčšie pohodlie, lepšia ovládateľnosť! Dnešným dňom mení značka Harley-Davidson definíciu cestovania v jednej stope a odhaľuje úplne nový motor Milwaukee-Eight™, deviatu generáciu agregátu Big Twin vo svojej histórii. Inovácie pre modelový rok 2017 dopĺňa tiež úplne nové predné a zadné odpruženie, ktoré získali všetky motocykle rady Touring.

„Sú to najvýkonnejšie, najpohodlnejšie a najlepšie ovládateľné touringové motocykle, aké kedy značka Harley-Davidson vyrobila. Vďaka tohtoročným vylepšeniam sa nezameniteľný vzhľad, zvuk a odozva touringových motocyklov Harley-Davidson posúva o veľký kus vpred. Sami to pochopíte, len ak si ich vyskúšate na vlastnej koži – preto pozývame všetkých jazdcov, aby sa zastavili u svojho najbližšieho dealera a absolvovali skúšobnú jazdu,” hovorí Scott Miller, Vice-President of Styling & Product Development Strategy.

7307

Nový motor Milwaukee-Eight

Nový motor Milwaukee-Eight, už deviata generácia agregátu Big Twin v histórii tejto značky, vznikol v rámci úplne nového návrhu, ktorý v sebe spája klasický vzhľad, zvuk aj pocit z motorov Big Twin s vylepšenými vlastnosťami vo všetkých výkonných parametroch.

„Motor Milwaukee-Eight posúva tradíciu motorov Big Twin Harley-Davidson ďalej do budúcnosti,” hovorí Alex Bozomski, hlavný konštruktér prevodovej časti a dodáva: „Rešpektovali sme základný charakter konštrukcie Big Twinu a na jej základe sme vytvorili úplne novú pohonnú jednotku. Podľa požiadaviek zákazníkov značky Harley-Davidson z celého sveta sme vylepšili všetky aspekty výkonu, spoľahlivosti a dizajnu.”

Motor Milwaukee-Eight zachováva tradičný 45 stupňový uhol valcov V-Twin a ponúka až o 11 percent vyšší krútiaci moment než predošlé motory. Využíva štvorventilové hlavy valcov s 50-percentným nárastom kapacity sania a výfuku. Motor Milwaukee-Eight používa vyvažovací hriadeľ, vďaka ktorému dokáže vyrovnať 75 percent primárnych vibrácií pri otáčkach na voľnobehu. Vďaka tomu si zachováva tradičný pocit motorov Harley® V-Twin, ale pri vyšších rýchlostiach má úžasne plynulý a hladký chod. Nové riešenie odvodu tepla u všetkých motorov Milwaukee-Eight zvyšuje komfort jazdca aj spolujazdca. Napriek vyššiemu výkonu sa motor Milwaukee-Eight vyznačuje nižšou spotrebou v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi.

Motory Milwaukee-Eight sú ponúkané v dvoch zdvihových objemoch: Milwaukee-Eight 107 (107 cid/1745 cm3) a Twin-Cooled™ Milwaukee-Eight 107 (107 cid/1745 cm3) pri štandardných modeloch a Twin-Cooled™ Milwaukee-Eight 114 (114 cid/1870 cm3) pri modeloch Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations (CVO)™.

MY17 Web Photography
MY17 

Nové odpruženie pre modely Touring

Úplne nové komponenty predného a zadného odpruženia zvyšujú pohodlie, ovládateľnosť a výkon všetkých motocyklov Harley-Davidson® kategórie Touring modelového roku 2017. Nové zadné tlmiče využívajúce emulznú technológiu majú o 15 až 30 percent väčší rozsah nastavenia predpätia než predchádzajúce štandardné tlmiče modelov Touring. Nastavenie predpätia sa pritom dá regulovať pomocou jediného otočného regulátora.

„Teraz sa dá predpätie nastaviť tak, aby vyhovovalo zaťaženiu motocykla jazdcom a spolujazdcom a prípadne aj batožinou, už bez použitia akýchkoľvek nástrojov či kompresora,” hovorí Paul James, Director of Motorcycle Product Planning Harley-Davidson. „Po nastavení zostane predpätie trvalo zachované a nie je potrebné ho neskôr upravovať,” dodáva.

Predné odpruženie využíva novú technológiu Showa® SDBV™, ktorá sa vyznačuje výkonným tlmením vďaka kazetovej vidlici s konštrukciou používanou pri pretekárskych strojoch s lineárnymi parametrami tlmenia a zníženou hmotnosťou.

7571

Screamin´ Eagle® Performance

Katalóg Harley-Davidson Screamin´ Eagle® Performace ponúka širokú škálu nových produktov s certifikátmi ECE pre modely Touring, vrátane výfukových koncoviek Street Cannon Slip-On a komponent otvoreného sania Heavy Breather Performance. Navyše si jazdci v krajinách, kde je to v súlade s miestnou legislatívou, môžu navýšiť výkon motora pomocou kitov Screamin´ Eagle® Milwaukee-Eight™ Stage I, II, III a IV, aby lepšie vyhovoval ich štýlu jazdenia. Je možné napríklad zvýšiť výkon využívaný pri predchádzaní, ale k dispozícii je aj kompletný upgrade motora s navýšením maximálneho výkonu (zhoda produktov s predpismi sa pri jednotlivých trhoch líši).

Harley-Davidson Custom Vehicle Operations

Modely Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ (CVO) kombinujú prestíž a výkon v troch limitovaných edíciách továrensky upravených motocyklov pre sezónu 2017.

* Motocykel CVO™ Limited 2017 je vylepšený vďaka využitiu nového, výkonnejšieho motora Twin-Cooled Milwaukee-Eight 114 a ponúka lepšie jazdné vlastnosti vyplývajúce z nového odpruženia. Pre rok 2017 tiež pribudli nové kolesá Contrast Chrome Slicer a nový tvar sedadla zvyšujúci pohodlie jazdca. Modely CVO Limited majú nové lakovanie v štyroch nových farebných kombináciách.

* Motocykel CVO™ Street Glide® 2017 kombinuje nový výkonnejší motor Twin-Cooled Milwaukee-Eight 114 a lepšie jazdné vlastnosti vyplývajúce z nového odpruženia. Môže sa pochváliť tiež štyrmi reproduktormi audiosystému Boom! s výkonom 600W a špičkovým zvukom. Ďalšou novinkou pre nadchádzajúcu sezónu sú diaľkovo ovládané zámky sedadlových brašien a zámok riadenia ovládaný jediným diaľkovým ovládačom a upravený poťah sedadla. Motocykel CVO Street Glide je pre modelový rok 2017 v ponuke v štyroch farebných kombináciách.

* Motocykel CVO™ Pro Street Breakout® 2017 v sebe spája intenzívny výkon a dlhú a svalnatú stavbu v duchu dragsterových pretekov. Vďaka špičkovému spracovaniu všetkých lakov a textúr obohacuje CVO Pro Street Breakout ponuku strojov CVO o nový temný štýl. Model CVO Pro Street Breakout využíva vzduchom chladený motor Screamin´ Eagle® Twin Cam 110B™ V-Twin. Tri farebné prevedenia zahŕňajú novú kombináciu Starfire Black/Scorched Apple.

Výkonné cruisery

S motorom High Output Twin Cam 103™ v štandardnej ponuke pri všetkých modeloch Softail® 2017 a pri cruiseroch Série S s motorom Screamin´ Eagle® Twin Cam 110™ značka Harley-Davidson aj naďalej ponúka tie najvýkonnejšie cruisery všetkých čias.

Niektoré motocykle modelového roku 2017 je možné bezplatne otestovať v rámci podujatia Open House, ktoré sa uskutoční 23. a 24. septembra vo všetkých autorizovaných dealerstvách na Slovensku, konrétne v Bratislave, Banskej Bystrici a Prešove. Viac na www.harley-davidson.sk.

Harley-Davidson

Harley-Davidson Motor Company vyrába customy, cruisery a touringy. Ďalej ponúka kompletnú radu motocyklových dielov, doplnkov a oblečenia značky Harley-Davidson. Pre viac informácií navštívte webové stránky Harley-Davidson na www.harley-davidson.sk

Zdroj: Edo Kopček