Helena Vondráčková miluje Vianoce. Adventnú atmosféru prinesie aj Slovákom

Vondráčková zavíta na konci novembra do Bratislavy so špeciálnym vianočným koncertom. Umelkyňa, ktorej piesne si pospevujú všetky generácie, si svojou ľudskosťou a talentom získala priazeň fanúšikov ďaleko za hranicami Českej republiky. Teraz zabaví našich fanúšikov výnimočným vystúpením.

Vianočné koncerty už tradične patria k adventnej atmosfére. Tento rok svojimi hitmi poteší slovenských divákov aj česká hudobná diva Helena Vondráčková. V Bratislave opäť predvedie veľkolepú šou, pre ktorú už teraz pripravuje pár prekvapení. Jej piesne oslovujú fanúšikov naprieč všetkými vekovými kategóriami. Známe hity si s obľubou spievajú aj mladé generácie. Helena má v diskografii niekoľko vianočných albumov. Keďže toto obdobie patrí k jej najobľúbenejším v roku, rozhodla sa potešiť Slovákom jedným špeciálnym darčekom.

„Na Vianoce sme sa vždy spolu so súrodencami veľmi tešili. Pamätám si, že maminka hneď zdobila okná svietiacimi pyramídami, piekli sme koláčiky a všetko sme už mali sviatočne vyzdobené. Otecko v Štedrý deň upratoval ihličie a večer s nami spieval koledy. Až doteraz sú pre mňa najkrajšie sviatky roka, preto sa na ne veľmi teším. Zachovala som si v sebe trochu štýl po maminke. Rada pečiem vianočnú štólu a pripravujem sa na príchod sviatkov,“ popisuje Helena Vondráčková ako vníma toto obdobie. Počas Vianoc sa vždy tešila aj na polnočnú omšu, na ktorej zvykol jej otec hrávať na varhany.

Do metropoly Slovenska zavíta Helena s veľkolepou šou, na ktorej sa predstavia aj špeciálni hostia. Pár skladieb si pre divákov pripravia Sagvan Tofi a Olga Lounová, ktorá s Vondráčkovou vystupovala už v minulosti. Aj v ich spoločnosti sa môžete naladiť na prichádzajúci advent. Okrem nich sa na pódiu objaví niekoľkonásobný majster Českej republiky, Európy aj sveta, tanečník stepu Tomáš Slavíček, ktorý je jedným z hlavných lektorov Tap Academy Prague. Stepuje od svojich piatich rokov a viac ako dvanásť rokov step vyučuje.

„Absolvovala som už pekných pár vianočných koncertov. V rámci prípravy sa snažíme, aby každý rok bolo vystúpenie trochu iné. Dávam si pozor hlavne na to, aby sme sa neopakovali. Je to mix mojich hitov, ktoré majú ľudia radi, pri ktorých je vždy jeden blok piesní s vianočnou tematikou. Skladby vždy obmieňame, aby sa všetci bavili a nenudili,“ poodhalila zákulisie príprav.

Vondráčková vždy prináša divákom fantastické vystúpenia. Jej koncerty sú sprevádzané veľkolepou vizuálnou šou. Pomedzi piesne rada porozpráva fanúšikom o svojich zážitkoch a tentoraz i vzťahu k jej najobľúbenejším sviatkom roka. Keďže počas organizovania myslí na každý detail od repertoáru až po oblečenie, v ktorom sa objaví na pódiu, prípravy vždy trvajú niekoľko mesiacov.

„Bratislavský vianočný koncert začnem intenzívnejšie plánovať po dovolenke a oddychu. Nebojte sa, určite tam bude prekvapenie, ktoré vám však teraz neprezradím. Keďže milujem slovenské publikum, tak už teraz sa na vás veľmi teším,“ tajnostkársky odkázala slovenským fanúšikom.

Na vianočných šou každoročne zaznieva to najlepšie z tvorby Heleny Vondráčkovej. I preto sa na ne diva českej hudobnej scény vždy teší už niekoľko týždňov vopred: „Vianočné koncerty sú pre mňa veľkou zmenou z môjho tradičného repertoáru. Atmosféra na vystúpeniach býva čarovná. Vychutnávam si každú pieseň a doslova každučkú minútu. Celý ten čas je najmä o posolstve lásky a pokoja, ktoré takto cez piesne ľuďom prinášame. A túto možnosť si nesmierne vážim.“

Helena Vondrácková v tomto období oslavuje 60 rokov na scéne. Pri tejto príležitosti vydala nedávno album remixov Dlouhá noc (Dance Hits Collection). Zaznejú na ňom známe hity v tanečnej úprave a v modernom šate. Pilotným singlom je Sladké mámení z filmu S tebou ma baví svet.

Vianočný koncert Helena Vondrácková a přátelé sa uskutoční v Bratislave v Peugeot aréne 28. novembra 2024. O koncert je veľký záujem, takže ak si chcete vychutnať atmosféru najkrajších sviatkov roka v spoločnosti Božskej Heleny, zaobstarajte si vstupenky čo najskôr. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

TS