Heľenine oči majú video web ako prví na Slovensku.

Prešovská skupina Heľenine oči prišla s unikátnou webovou stránkou. Namiesto statickej grafiky využila originálne videá, ktoré ich web vskutku oživili. Novinku pre nich pripravil mladý Prešovčan Peter Janus z multimediálneho priestoru Umpax. Videám na stránke nechýba povestný humor Heľeniných oči, ktorým vždy dobre pobavia svojich fanúšikov.

helenine oci (1)

„Neviem o žiadnej slovenskej kapele, ktorá by mala takúto video stránku. Ešte pracujeme na optimalizácii pre mobilné telefóny. Samotné natáčanie bola jedna veľká sranda a stali sa nám aj milé náhody. Napríklad keď sme natáčali na dopravnom ihrisku, podarilo sa nám v pozadí zachytiť okolo idúci vlak,“ spomína s úsmevom šikovný Prešovčan, ktorý sa tvorbe webových stránok venuje osem rokov. Vo svojom portfóliu má výrobu stránok pre Komajotu, Back2Love, Umpax, fotoportret.net a ročne sa podieľa na výrobe desiatok webov.

helenine oci  web video 3

Špeciálne pre stránku vznikli tri nové videá pre jednotlivé sekcie na stránke. „Pracujeme na ďalších videách, ktoré budeme na náš web pridávať postupne.“ dodáva spevák skupiny Martin Lynch Mihalčín. Heľenine oči momentálne pripravujú turné po Slovensku, ktoré odštartujú 1.októbra. Súčasne vyjde nový album skupiny a pripravené sú ďalšie prekvapenia, ktoré budú úzko súvisieť s aktivitami skupiny počas celej jesene. Lístky budú v predpredaji na www.predpredaj.sk a viac sa dozviete a uvidíte na www.hel.sk

Zdroj: Edo Kopček z agentúry Vagaboond
Foto: Peter Janus