Heľenine Oči si na unplugged turné odvážia fanúšikov!

Prešovská skupina Heľenine Oči vyráža na unplugged turné. Toto nie je žart, hovoria hudobníci, ktorí sú známi svojim humorom v pesničkách aj pri pive s fanúšikmi. Svoje pesničky obohatili už dávno ľudovou slovesnosťou. Teraz pridali jej najzákladnejšiu časť. Nefalšovaný rock´n´roll podľa Elvisa Presleyho. Skúste na koncerte uhádnuť, v ktorej skladbe.

Mnohé slovenské skupiny hrali unplugged koncerty komorne a po tichu, kedy sa sedelo. Na ôsmych unplugged koncertoch Heľeniných Očí však fanúšikov čaká pravá ľudová tancovačka. „My sedieť určite nebudeme a fanúšikovia by nás prekvapili, keby na našom koncerte sedeli,“ povedal spevák Heľeniných Očí Lynch a jeho spoluhráč Skippy doplnil, že „my až takí jemní nebudeme.“

Helenine Oci

Nápad ísť turné „bez elektriky“ vznikol už v lete. Skupina mala v tom čase odohrať koncert v Českej Republike. „Do auta sme nabalili bicykle a keďže sa tam nezmestil celý aparát, dohodli sme sa, že to odohráme akusticky. A páčilo sa to viac nám ako tým ľuďom,“ smeje sa spevák Lynch. Skupina sa rozhodla, že by bolo skvelé, aby ich takto počuli aj fanúšikovia na Slovensku, ktorí na nich chodia už roky. Niektoré skladby odznejú v úplne inej verzii, na akú sú zvyknutí, niečo ostalo zachované. „Prekvapili sme samých seba a naši fanúšikovia budú prekvapení o to viac. Vyskáču sa jedna radosť,“ hodnotí spevák nový šat pesničiek. Do repertoáru skupiny pribudli tri nové skladby. Jedna z nich vznikla veľmi krátko pred turné. Má názov Húština. Viac hudobníci prezradiť nechceli.

Skupina si svojich fanúšikov váži. A to doslova a pri vstupe. „My si našich fanúšikov vážime. Každého človeka, ktorý príde na náš koncert si odvážime a zapíšeme jeho váhu. Aspoň zistíme koľko kilogramov živej hmoty prišlo na nás v danom meste,“ smeje sa bubeník Skippy nad originálnym nápadom. „Každopádne si myslím, že si už teraz budeme veľmi vážiť fanúšikov v Prešove a Košiciach, odhadujem to na 60 ton. Uvidíme, čo na to povedia ďalšie mestá a koľko budú vážiť,“ hodnotí s humorom predpokladanú návštevnosť koncertov spevák Lynch.

Helenine Oci

Heľenine Oči absolvujú turné bez predkapely. Jednotlivé koncerty budú trvať dve hodiny a fanúšikovia sa vytancujú na približne 25 špeciálne upravených skladieb. Na niektorých koncertoch vznikne audio záznam, ktorý skupina plánuje použiť pre ďalší album.

Heľenine Oči vystúpia v rámci Unplugged Turné v týchto mestách:
09.11. Košice, Malbo Cafe
10.11. Banská Bystrica, Klub 77
11.11. Poprad, Rock Fabric
16.11. Trnava, Art Klub
17.11. Bratislava, British Rock Stars
19.11. Prešov, Bunker Music Pub
23.11. Žilina, Boonker
25.11. Humenné, Nostalgia

Zdorj: Edo Kopček, PR manažér turné
Publikoval: Redakcia GREGI.NET