Herečka Helena Krajčiová sa vracia do hlavnej postavy hry 69 vecí lepších než sex, v mierne trpkej komédii Štúdia L+S sa bude alternovať s Dianou Mórovou!

Helena Krajčiová sa vracia do hlavnej postavy hry 69 vecí lepších než sex, v mierne trpkej komédii sa bude alternovať s Dianou Mórovou. Herečka inscenáciu odpremiérovala v apríli 2013, na jeseň odišla na materskú dovolenku a jej postavu vtedy naštudovala Mórová. Od novej sezóny sa budú na javisku Štúdia L+S v hre režisérky a spisovateľky Evy Borušovičovej striedať. Diváci si tak majú možnosť znovu vychutnať dve interpretácie rovnakej postavy v podaní excelentných herečiek.

Zmeny nastali aj v ďalšom obsadení – Mariána Miezgu alternuje Kamil Mikulčík, Mariána Mitaša Martin Hronský. V inscenácii účinkujú aj Kristína Tóthová, Zuzana Mauréry, Thomas Puskailer/Martin Durkáč a dve detské postavy. Najbližšie predstavenia sú na programe 24. 9. a 10. 10. 2016.   

69_veci_foto_ctibor_bachraty_01

Mám veľkú radosť, že je naše predstavenie 69 vecí lepších než sex aj viac ako tri roky po premiére stále vypredané a že sa teší veľkému záujmu divákov. Z reakcií publika viem, že mnohí sa vracajú, aby si hru pozreli viackrát, aby sa znovu smiali, dojali alebo zamysleli, pretože nebo a peklo manželského spolužitia poznáme všetci, no len podaktorí majú po ruke toľko dobrých rád pre jeho prežitie ako naša hlavná hrdinka,“ povedala autorka hry a režisérka Borušovičová. „Po predstavení vždy posedíme v bufete s divákmi, ktorým sa chce zostať a je toho vždy toľko, o čom máme potrebu hovoriť na tému spolužitia partnerov. Mávam hlboký zážitok počas predstavenia aj po ňom. Je to veľký priestor pre mňa, pre nás hercov a rovnako pre divákov,“ dodala Krajčiová.

69_veci_foto_ctibor_bachraty_02

Komédia zo súčasnosti, ktorá je jej divadelným debutom, ponúka „návod na použite života“ aj vymenovanie všetkých 69 vecí, ktoré hrdinky považujú za lepšie než sex. Ako tvrdí autorka, za každým manželským stereotypom je možné vystopovať príbeh veľkej lásky. Diváci sa môžu dozvedieť niečo o rozhraní skutočného a neskutočného sveta, o sile predstavivosti a o tom, čím sa líši muž od delfína. Na scéne odznejú rady pre zadaných aj nezadaných, pre tých, čo to už prežili, aj tých, ktorých to len čaká. Odpovede na mnohé otázky má práve hlavná postava, ONA a to i napriek tomu, že sama bojuje s rovnakými problémami ako jej čitateľky, s manželským stereotypom, neverou, príťažlivosťou iných mužov, krízami rodičovstva, identity, lákadlami v podobe výpredajov, sezónnych depresií, úzkostných spomienok a dobre vychladeného bieleho v chladničke.

69_veci_foto_ctibor_bachraty_03

Moja hrdinka je matkou a po mojej pauze v účinkovaní v tejto inscenácii som už matkou aj ja, a áno, aj keby som nechcela, niektoré veci už cítim a hrám inak. Veľmi si to užívam,“ prezradila predstaviteľka hlavnej postavy, pre ktorú je úloha v inscenácii 69 vecí lepších než sex nateraz jednou z dvoch divadelných rolí, do ktorých sa vrátila.

V hlavnýh úlohách sa predstavia vynikajúci herci, z ktorých mnohí sa na jednom javisku stretávajú po prvý raz. Autorkou scény a kostýmov je Alexandra Grusková, hudbu pre inscenáciu zložil Michal Novinski, na choreografii spolupracoval Milan Kereš.

Zdroj: Zuzana Golianová / 69 vecí lepších než sex