HEX sa pripravuje na turné s Družinou a vyhlasuje súťaž o gitaru! 

Bratislavská skupina HEX štartuje presne o mesiac jesenné turné! HEX-áci už makajú v skúšobni a nacvičujú s kapelou Družina nový program na ich spoločné koncerty. Spoluprácu s kapelou, ktorá hrá slovenský folklór v rockovom šate, si chalani veľmi pochvaľujú.

Už teraz sa tešia na koncerty, ktoré považujú za jedno veľké dobrodružstvo. Piesne v rockovo-folklórnych aranžmánoch zahrá kapela v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Košiciach a v Spišskej Novej Vsi. Chalani z HEXu pripravili pre fanúšikov prekvapenie v podobe súťaže, v ktorej môžete vyhrať akustickú gitaru – španielku Petra „Ďuďa“ Dudáka. Kúpte si vstupenku na jeden z unikátnych koncertov a vyhrajte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obľúbená skupina HEX sa tento rok rozhodla fanúšikov šokovať! Ide na turné  s kapelou Družina, ktorá hrá slovenský folklór v štýle world music/ethno. Chalani už začali spolu nacvičovať a zatiaľ si spoluprácu nevedia vynachváliť.

„Pre nás to bolo, je a bude jedno obrovské dobrodružstvo. Ideme spojiť zdanlivo nespojiteľné. To je na tom to vzrušujúce! Najskôr sme sa len spoznávali, ale keď sme sa na konci prvej skúšky rozchádzali domov, mali sme úsmev na tvárach. Spojenie výborne zafungovalo a už sa nevieme dočkať koncertov,“ spokojne konštatuje Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados vystúpia spoločne s kapelou Družina, ktorá hrá moderne spracovaný slovenský folklór v štýle world music a ethno.

„Spolupráca je fantastická. Chalani z HEX-u sú ostrieľaní profíci. Spojenie týchto dvoch skupín spestrilo pesničky HEX-u natoľko, že podľa mňa stojí za to pokračovať v spolupráci aj na budúci rok a to nahraním nového CD,“ potvrdzuje líder Družiny Aty Béreš.

https://www.youtube.com/watch?v=vUydnPb4zQo

Na jesennom koncertnom turné zaznejú hity HEX-u v celkom inej, jedinečnej podobe. Chalani sľubujú, že ethno-folklórny šat bude nezabudnuteľný.

„Keďže na väčšine playlistu bude Družina hosťovať, naše piesne nadobudnú iný charakter. Zásadne sme prekopali aranžmány pár piesní. Družina má samozrejme nástroje, ktoré HEX doteraz využíval málo alebo vôbec nie. Husle, píšťalky a dievčenské vokály dodávajú našim songom celkom iný zvuk,“ prezrádza Tibor „Tybyke“ Szabados.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Vokalistky prinášajú ženský element. Píšťalkár Družiny Jano Šimiak zas najviac reprezentuje folklórny svet. Znie to s ním, akoby naše piesne boli pôvodne ľudové. A ich huslista Marek Konček je šikovný inštrumentalista. Určite si vo viacerých piesňach strihne aj sólo“, dopĺňa Peter „Ďuďo“ Dudák.

Chalani z HEXu pripravili pre fanúšikov prekvapenie v podobe súťaže, v ktorej môžete vyhrať akustickú gitaru – španielku Petra „Ďuďa“ Dudáka. Stačí, ak si kúpite vstupenku na niektorý z koncertov prostredníctvom siete predpredaj.sk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Chceme aj takto odmeniť našich fanúšikov, ktorí nás majú radi a celé roky nás podporujú. Ku gitare ešte pripojíme 2 LP platne, 2 CD-čka a knižku „Všetko najlepšie 2013 – 1992. Výherca získa i dve tričká, nálepky, podpiskarty a ďalšie drobnosti,“ vraví Martin „Fefe“ Žúži.

Výnimočné turné štartuje HEX s Družinou presne o mesiac. Chalani sa už teraz tešia, ako sa po koncertoch budú s fanúšikmi fotiť, rozprávať, či podpisovať albumy. HEX-áci sľubujú, že na turné bude k dispozícii aj výberový album a množstvo tričiek, odznakov a iných predmetov s logom HEX-u. Nenechajte si ujsť unikátne VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015, vstupenky sú dostupné na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEX VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015
12.11. Spišská Nová Ves
19.11. Bratislava
23.11. Žilina
25.11. Trenčín
03.12. Košice
10.12. Banská Bystrica

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ľubomír Bafoart Drahoš