Hex – „Všetko najlepšie“

V stredu 20.novembra sa v Bratislave krstilo. Po dvadsaťjeden rokoch prišla na rad výberovka od skupiny Hex spolu s knihou zachytávajúcou Hex-ácku históriu. Krstnou mamou bola Adela Banášová a okrem oslávencov sa na pódiu predstavilo množstvo iných kapiel, napr. Para, Korben Dallas, Vidiek, Marián Čekovský a ďalší.

Hex-áci sú spolu už 21 rokov a za ten čas spolu prežili všeličo. Práve preto sa rozhodli vydať výberový album s knihou a zosumarizovať tak celé toto obdobie. Oslava to bola veľkolepá a klub vypredaný.

_mg_8560

Úvodnou skladbou koncertu bolo „Keď sme sami“ a po ďalších štyroch skladbách prišiel na rad samotný obrad krstu. Krstná mama začala svoju reč slovami: „Volám sa Adela a mám veľmi rada skupinu Hex. Je to asi najlepšia  kapela na Slovensku. Sú veľmi sexi.“ Výberovka v tvare knihy, ktorej autorom je Janko Trstenský,  bola pokrstená fľašou Baccardi a následné hodená do publika. Výberový album sa volá „Všetko najlepšie“ a toto želanie znelo celým trojhodinovým večerom  plným hudby.

Zablahoželať totiž prišli, a na pódiu sa predstavili, aj spriaznené skupiny a interpreti ktorí naspievali bonusové CD knihy. Pred fanúšikov sa postavili chalani z Polemicu so skladbou „Divný pán“, Vidiek so skladbou „ V piatok pod večer“ či Marián Čekovský, ktorý si zaspomínal ako bol na lyžiarskom zájazde nútený tancovať s učiteľkou práve na pieseň „Vetroň“.

_mg_8694

Atmosféra v Ateliéri Babylon bola vynikajúca a my sme videli ako Hex-u prišli zablahoželať aj chalani z Partičky. Žúrka to bola riadna, okrem Hex-u sa totiž na pódiu predstavili aj Talkshow, Vetroplach, Para, Puding Pani Elvisovej, Korben Dallas, Le Payaco, From our Hands a Billy Barman.

Hex predstavil aj novú pieseň „Tak sa mi zdá“ a pri už spomínanom hite „Keď sme sami“ spieval celý vypredaný Ateliér Babylon. Práve kvôli rýchlosti akou sa stredajší koncert vypredal, sa Hex-áci rozhodli pridať ďalší. Bude sa opäť konať v Ateliéri Babylon a bude 13.decembra. Lístky už nájdete v predaji. Rozhodne nebudú chýbať zaujímavý hostia a fanúšikovia, ktorý nemali možnosť byť na pôvodnom krste.

_mg_8855

Hex-u želáme, aby im to stále dobre hralo a potešili nás ešte mnohými skladbami, ktoré obletia naše rádia.

Fotka z koncertu: Hex – krst albumu Všetko najlepšie | 20.11.2013 | Ateliér Babylon | Bratislava | Foto: Jana

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana