HEX vydáva výberovku „Všetko najlepšie“ na exkluzívnom dvojvinyle! 

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov zberateľskú lahôdku! Na exkluzívnom dvojvinyle vydáva výberovku Všetko najlepšie 2013-1992. Dve červené vinylové platne vychádzajú v limitovanej edícii 300 kusov.

Priaznivci k nej ako darček dostanú zatiaľ posledný CD singel „Indiánske leto“, podpiskartu s podpismi všetkých členov skupiny HEX a sériu nálepiek! Ani vo vašej zbierke by tento unikátny HEXácky vinyl nemal chýbať.

Skupina HEX už tretíkrát vypredala náklad výberovky v tvare knižky “VŠETKO NAJLEPŠIE 2013 – 1992”. Obrovský úspech zaznamenala kapela aj v rádiách so singlami „Keď sme sami“ a „Indiánske leto“. Teraz si HEXáci pre fanúšikov pripravili hudobnú chuťovku – exkluzívny dvojvinyl.

Hex promofoto

„Na vinyle je naša výberovka Všetko najlepšie 2013-1992, ktorá vyšla na cd aj s knižnou prílohou. Teraz má formu dvoch krásnych červených vinylov, s pekným obalom a všetko ako sa patrí.“ Zosumarizoval spevák a gitarista Peter „Ďuďo“ Dudák.

Nápad na vinyl vymysleli hudobníci z HEXu spoločne. Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žuži a Tibor „Tÿbÿke“ Szabados však potešili aj sami seba.

„Na Vianoce 2013 som si kúpil gramofón, aby som oprášil zbierku vinylov z mladosti, a po druhé aj pokúpil nejaké nové. A zistil som, že je to veľmi prijemná zábavka. V dnešnej uponáhľanej dobe sa na chvíľu zastaviť, pustiť platňu a aj si ju celú vypočuť bez preskakovania piesní. Navyše v dobe streamingu, ked už ani cd, ani download nemá zmysel, je to pekná cesta, ako kúpou vynilu podporiť obľúbeného interpreta. Počúvanie hudby z platní znie príjemne, páči sa mi to praskanie a „iný“ analogový zvuk.“ Prezradil Peter „Ďuďo“ Dudák.

Doteraz vyšiel na vinyle len prvý album skupiny HEX z roku 1992 „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“, ktorý je dnes už zberateľskou raritou.

„Vo svete a pomaly aj u nás sa znova začínajú kupovať vinylové platne. Ľudia, ktorý chcú mať ten najlepší zvuk, siahajú práve po tomto nosiči. Ide aj o vizuálnu stránku a o celkový pocit, niečo až ako rituál. Keď som bol malý, pamätám si, ako si môj otec vždy po nedeľnom obede púšťal vinylové platne s klasikou a ako sa mi to páčilo. Je to vlastne darček pre nás samých, keďže sa z nás stávajú zberatelia platní a náš vinyl by v tejto zbierke nemal chýbať.“ Vysvetlil basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.  

„Vydať vinyl je otázkou prestíže, každá dobrá kapela musí vydať vinyl. No a my s k tomu hlásime. Je to typ nosiča, ktorý prežil, a každý audiofil si rád doplní zbierku o kvalitný vinyl“. Skonštatoval bubeník Tibor „Tÿbÿke“ Szabados.

FullSizeRender

Kapela HEX je teraz zavretá vo vlastnom štúdiu a chystá nové skladby. Tento rok sa môžu fanúšikovia tešiť na nový singel!

„Začali sme makať na nových pesničkách, chystáme kopec koncertov na leto a troška aj oddychujeme po minuloročnej náročnej sezóne. Naši fanúšikovia by nemali zabúdať na fakt, že ak vyhráme anketu OTO, jednému z nich zahráme súkromný koncert…“ Uzavrel s úsmevom Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Kým bude hotový nový singel, môžu sa fanúšikovia potešiť exkluzívnym dvojvinylom s najväčšími hitmi kapely! Vinyl vychádza v limitovanej edícii 300 kusov a dá sa kúpiť na stránke www.hex.sk Ak si ju objednáte priamo na tejto stránke dostanete k nej ako darček CD singel „Indiánske leto“, podpiskartu s podpismi všetkých členov kapely a sériu nálepiek! Skupina HEX je na scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje.  Všetky novinky a zaujímavosti o kapele HEX nájdete na https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL a www.hex.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Peter Spurný