Hip Hop Kemp 2013 – Dvanásty ročník neobyčajného festivalu je za nami.

Mohli bychom jen vychrlit kopu čísel. Shrnout, že line-up festivalu obsahoval stovky jmen. Že na letošní dvanáctý ročník dorazilo 20 tisíc lidí. Mohli bychom spočítat, kolik rukou bylo ve vzduchu, když Kendrick Lamar v sobotu před půlnocí vystoupal na pódium.

Ale mnohem podstatnější je, že ten les rukou před Live stage pulsoval do rytmu Kendrickovy show. Že se na pódium postavil člověk, který hýbe aktuálním hiphopovým světem bok po boku s legendami, které ho vytvářely. Kendrick Lamar navázal tam, kde De La Soul, Big Daddy Kane a Lords of the Undreground skončili.

IMG_4592 copyA_1

Apollo Brown prohlásil, že Hip Hop Kemp si zaslouží označení nejlepší festival v Evropě. Necháme, ať hodnotí jiní, hlavně fanoušci. Ale to, že se na Kemp sjíždějí hiphopoví nadšenci z celé Evropy – ne jen z Polska, ale i Německa, Holandska nebo třeba Velké Británie -, mu snad dává za pravdu.

Pár čísel vám ale poskytneme. Na středeční Warm-Up party dorazilo 11 tisíc lidí. Ve čtvrtek, hned první den hlavního programu, jsme vyprodali VIP lístky, víc lidí už se do VIP stanového městečka prostě nevešlo. Hlavní stanové městečko jsme museli dvakrát rozšiřovat, aby se do něj vešli všichni návštěvníci. 600 kilogramů rajčat doslova rozházených během rajčatové bitvy. Zhruba 50 hodin hudební produkce.

Nejdůležitějšími čísly je ale sekvence 12, 13 a 14. Dvanáctý ročník Hip Hop Kempu je za námi. Třináctý proběhne zase za rok ve Festivalparku. V roce 2014. Peace.

Zdroj: Hip Hop Kemp