Hlad Mrazu II prináša rozlúčku s ďalšiou sezónou!

V sobotu 10.12.2016 sa dubnická piváreň v Parku bude v rámci druhého ročníka akcie s názvom Hlad Mrazu otriasať pod náporom kvalitnej muziky.

O rozlúčku s ďalšou sezónou sa postará headliner akcie – ikona českého folk/pagan metalu, kapela Žrec v novej pozmenenej zostave.

Spoločnosť im bude robiť poľská pagan/progresive/black metalová skupina Jarun, ktorá rozhodne patrí medzi najpremakanejšiu vo všetkých smeroch. Dlhé akustické pasáže striedané s poriadnymi blackovými klepačkami a growlom spievaným v rodnom jazyku.

Zahraničné mená podporí domáca kapela Krahulec, ktorá predstaví folk inspirovaný přírodou a predkami. Za pozornosť stojí škáľa nástrojov, kde sa objavujú gajdy, akordeón, flauty a striedanie čistých vokálov a growlu.

Sever našej krajiny bude zastupovať oravské zoskupenie Crossbreeds. Samotná kapela tvrdí, že hudobný žáner kapely sa nedá presne definovať, no texty sa venujú hlavne živým veciam, ktoré človeka obklopujú a preto je z hudby cítiť aj určité folklórne prvky, ktoré sú nehynúcou súčasťou prírody a človeka v nej. Takisto sa ale opiera aj o tvrdšie prvky a riffy.

Celý line-up doplnia deathmetalisti Doomas. Peťo Doomas Beťko a jeho družina predvedie melanchóliu a extrém sprevádzaný hlbokým vokálom.

„Za výťažok zo vstupného bude organizovaná na jarnú rovnodennosť akcia z pripravovaného cyklu Hudbou za prírodu. Spoločne s dobrovoľníkmi vyčistíme okolie rieky Váh pri meste Dubnica nad Váhom, kde bude nasledovať afterparty pre zúčastnených a občerstvenie“, dodali organizátori z DSPR.

Brány akcie sa otvoria o 18,00 a vstupné je 5 €. Vnútri klubu je zákaz fajčenia!

hm

Zdroj: Dominika Šlesaríková / DSPR