Hľadači duší Gonsofus predstavujú nový videoklip.

Sú inšpiratívni, energickí, s plným pódiom inovatívnych hudobných nápadov. Vidieť ich naživo je zážitkom, ktorý ostáva rezonovať – pôsobia skromne, ale na pódiu ich určite neprehliadnete. Sú totiž len dvaja. Hovoríme o hudobnej formácii Gonsofus (Ru/Sk) – live looping – live drums duo, ktoré dnes predstavuje nový videoklip ku skladbe Soul Searchers.

Ich piesne sú mixom reggae, rocku, funku, či afro-beatu, a v kombinácii s vokálom vo viacerých jazykoch tak vytvárajú špecifický hudobný štýl. Majú už za sebou tri albumy a dve úspešné európske turné s množstvom koncertov v Nemecku, Holandsku, Španielsku, Portugalsku, Poľsku a Litve.

img_002_fotohugespot

Sasha Mamaev  sa narodil v Moskve a na Slovensku sa usadil pomerne nedávno, dovtedy žil v rôznych krajinách (Turecko, Keňa, USA, Španielsko), kde pôsobil v kapelách žánrovo siahajúcich od punku až po reggae/dancehall, či flamenco. Viktor Schramek študoval klasickú a neskôr jazzovú hru na bicie v Prahe. Po stretnutí so Sashom spolu nahrajú tretie EP Sueño(2013) a cestujú po rôznych kútoch Európy, kde okrem hrania a spoznávania rozličných kultúr zaznamenávajú určité momenty na kameru.

Odrazom tohto fungovania je ich debutový videoklip Soul Searchers z dielne kreatívneho štúdia HugeSpot. Klip  vznikal posledné jesenné dni a kombinuje okrem príbehu aj  zábery z turné po Európe. „Naša spolupráca vznikla spontánne, keď sme Sashu videli hrať na jednom bratislavskom koncerte. Boli sme unesení jeho live-looping show.“ spomína Hugo, jeden z tvorcov klipu. Kolektív autorov z HugeSpotu podporuje mladé alternatívne kapely a má už za sebou portfólio klipov aj pre Diego, AMO, Korben Dallas a i.

Premiéru videoklipu Soul Searchers ste mohli vidieť na koncerte v Batelieri, od utorka 3.12. si ho môžete pozrieť na YouTube.

Viac informácií nájdete na www.gonsofus.com alebo www.hugespot.sk.

Zdroj: Gonsofus
Foto: kreatívne štúdio HugeSpot, archív skupiny