Hlasovanie v prvom kole Radio Head Awards 2016!

Fanúšikovia majú možnosť od 16. januára hlasovať za svojich obľúbených interpretov v prvom kole Radiohead Awards, ktoré sa tento rok uzatvára 12. februára 2017.

Poslucháči Rádia_FM tak na stránke www.radiohlavy.sk/hlasovanie/ opäť rozhodnú o víťazoch v hlavných kategóriách Album roka, Singel roka, Objav roka a Debut roka. Prehľad longlistov je fanúšikom k dispozícii na www.radiohlavy.sk/clanok/rha2016-1kolo/ aj s odkazmi na jednotlivých interpretov

Novinkou oproti predchádzajúcim ročníkom bola možnosť samotných interpretov prihlásiť svoje nahrávky do žánrových kategórií Elektronická hudba, Hard & Heavy, Hip-Hop / Rap / R’n’B a World Music / Folk. Podmienkou bolo, aby vyšla v danom kalendárnom roku (2016) a bola vytvorená aspoň na 50 percent slovenským interpretom. Organizátori akceptovali len nahrávky obsahujúce aspoň štyri originálne skladby alebo nahrávky s celkovou dĺžkou minimálne 25 minút. O najlepšej nahrávke roku rozhodnú poroty žánrových kategórií, pričom každý porotca má možnosť vybrať tri najlepšie nahrávky za rok 2016.

Rádiohlavy za rok 2016 budú udelené 12. marca v Starej tržnici v Bratislave.

Napísala: Jana Holičková
Foto: Jana