H&M opět zaBLOCKuje Colours of Ostrava.

Mixtape je hudební kompilace nahraná na kazetu a také hlavní téma H&M BLOCKu, který letos opět vyroste na festivalu Colours of Ostrava. V téhle zóně se bude od 19. do 22. července míchat móda s hudbou, DJské sety, umění designérů, lidi i drinky. Stejně jako v loňském roce přinese H&M spoustu novinek.

V osmdesátých a devadesátých letech byla kazeta neodmyslitelnou součástí hudebního světa a pak se na ni trochu zapomnělo. Přitom právě ona byla u nejdůležitějších životních momentů celé jedné generace. První školní diskotéka, první pusa, první výlet s walkmanem a sluchátky na uších, první na dvojčeti doma slepený mix… U toho všeho se oblékala krátká trička, džínové bundy, mrkváče a – hrála kazeta. H&M se rozhodlo letos na Colours of Ostrava vdechnout kazetám nový život. Jediný hudební nosič, který se dá přetáčet tužkou, použije k instalaci zóny a návštěvníky festivalu zapojí do kreativních kazetových aktivit.  

Do života H&M BLOCKu se zapojí také řada známých umělců. DJové vytáhnou ze šuplíků své první mixy a nové exkluzivní zase nahrají. Živě na místě vystoupí Josef Sedloň, IM Cyber, Bazooka Joe, Eddie Mur, Sunpaja a Soulphonique. Po celou dobu festivalu budou v H&M BLOCKu probíhat recyklační workshopy na výrobu šperků a doplňků z plastových víček, jejichž hlavním motivem bude, jak jinak, kazeta. Kdo se bude chtít občerstvit, může vybírat ze speciálního koktejlového menu a z pestré nabídky burgerů od Tommy’s Food Truck nebo sladké dobroty od Mikey’s Little Sins.    

Cílem H&M BLOCKu je nejen zpříjemnit hudebním fanouškům čas na Colours of Ostrava a otevřít pro ně originální relax zónu, ale zároveň se u této příležitosti pokusí ve spolupráci s návštěvníky a organizátorem Colours Of Ostrava vytvořit… něco skutečně výjimečného. Buďte u toho a zapojte se!

5 věcí, které můžete zažít v H&M BLOCKu na Colours of Ostrava

Ať v H&M BLOCKu zažijete cokoliv, v hlavní roli bude nejspíš kazeta. Ta, kterou má s hudbou spojenou celá jedna generace a přestože se dá tak skvěle přetáčet na tužce, trochu se na ni v rychlém tempu technologického pokroku zapomnělo. Na festivalu Colours of Ostrava znovu ožije a – vy u toho můžete být. H&M BLOCK ale není jen o hvězdné kazetě, důvodů proč v téhle zóně strávit čas, je mnohem, mnohem víc…

  1. H&M BLOCK bude největší relaxační zóna na Colours of Ostrava. Ve spodním patře se zabydlíte, pokud rádi odpočíváte aktivně. Útulné horní patro se stane oblíbenou destinací pro každého, kdo rád sedí, leží a je „jen tak“. Když vám prozradíme, že design zóny vymyslelo architektonické studio Edit!, mělo by vám být jasné, že tohle bude i estetický zážitek.
  2. „Recycle“ a „upcycle“ – dvě slova, která teď vídáte asi skoro všude. V H&M BLOCKu je budete moci i naplnit. Na recycle workshopu se naučíte, jak vyrábět z plastů módní doplňky, a když si z domova přinesete starou kazetu, budete ještě koukat…  
  3. H&M BLOCK vybíral své DJe opravdu pečlivě. Každý je jiný, každý toho hodně zažil a každý má ke kazetám osobní vztah. Třeba Josef Sedloň mixoval své první sety v legendárním klubu 007 právě z nich, v rámci speciálních večerů to dělá dodnes a takové kazetové vystoupení chystá i na Colours. Dál se můžete těšit na DJe IM Cyber, Bazooka Joe, Eddieho Mura, Sunpayu a Soulphonique.
  4. Pochutnáte si na masových, vegetariánských i veganských burgerech od vítěze Burger festu 2016, Tommy’s Food Trucku. Zamilujete se do karamelových dobrot Mikey’s Little Sins. A osvěžíte se některým z koktejlů, které speciálně pro H&M Block připravil špičkový barman Martin Baťha.
  5. Už máte svůj hudební klip? Jestliže ne, tak díky Moveboxu v H&M BLOCKu to můžete změnit. Stačí pár cool pohybů a budete za hvězdy všude, kam svoje video nasdílíte.

Další věci, které zažijete v H&M BLOCKu na Colours of Ostrava, najdete na  www.goout.cz/hmblock

Zdroj: CoO