Hochspannug! vstupuje do svojej 6. sezóny.

Rok 2014 predstavuje šiestu sezónu fungovania značky Hochspannung! a našej ‚misie‘ mapovania aktuálnych klubových trendov. Prvá tohtoročná párty bude preto opäť nabitá kvalitnou hudbou reflektujúcou momentálne dianie na svetových tanečných parketoch.

Po vydaniach zameraných primárne na súčasnú bass music vám tentoraz prinášame edíciu, v ktorej bude dôraz na house a techno so silným oldschoolovým nádychom. Headlinerom je brightonský dj a producent, ktorý si v minulom roku stihol vybudovať slušné renomé a ktorého skladby nájdete snáď v každom podstatnom rebríčku najlepších trackov roku 2013 – Leon Vynehall. Predstaviteľ vydavateľstiev ako ‚Aus‘, ‚ManMakeMusic‘ či Martyn-ovho ‚3024‘ však nie je jediným zahraničným hosťom. Po výbornom ohlase na vystúpenie dua SILF sme opäť zabrúsili aj k našim južným susedom a na vydavateľstvo ‚Farbwechsel‘ – s podmanivým a veľmi tanečným live actom sa predstaví maďarský producent Route 8. Lineup už tradične uzatvárajú rezidenti Bad Mojo a Michael Priest a o vizuálnu stránku akcie sa bude starať VJ Oliq.

Leon Vynehall
(Aus, 3024, ManMakeMusic | UK)

Leon Vynehall je tak trochu záhadný – málokedy poskytuje rozhovory a jeho oficiálne fotografie často nezobrazujú tvár – no skôr ako o snahu o mysterióznosť ide o umelecký prístup, ktorý kladie hudbu na prvé miesto. Vo svojich skladbách sa sústredí na emóciu, ktorú uprednostňuje pred funkčnosťou či technickou presnosťou.

Leon Vynehall

“Mám rád akordy, atmosféru a emóciu v hudbe. Radšej ako by mala byť iba o tanečnom parkete, mám rád keď má niečo z oboch svetov. Rád vezmem zvuk a zmením ho tak, aby znel trocha zaprášene. Mám rád keď beaty znejú viac ľudsky. Preferujem tanečnú hudbu, ktorá nie je kvantizovaná, rigidná a zmastrovaná do úplnej perfekcie – verím, že nemusí znieť profesionálne, aby znela dobre. Masteringoví inžinieri ma preto neznášajú.“

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/565721″ params=“color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Leon Vynehall sa dostal do povedomia v roku 2012 dvoma EP na ‚Well Rounded Housing Project‘ a výborným dvojskladbovým releasom ‚Gold Language‘ na vydavateľstve Georgea FitzGeralda ‚ManMakeMusic‘. Už v tom čase dvíhal obočie nejedného tastemakera, no naozajstný hype sa strhol až so skladbou ‚Brother‘, ktorá vyšla na vydavateľstve Aus Music a stala sa jednou zo skladieb leta 2013. Veľmi úspešný minulý rok plný hraní po celom svete zakončil vynikajúcim štvorskladbovým EP ‚Open‘ na Martynovom labeli 3024, z ktorého vyčnieva hypnotická ‚Step Or Stone (Breath Or Bone)‘. Okrem sólovej kariéry sa Leonove meno skloňuje aj v súvislosti s projektom Laszlo Dancehall, ktorý je jeho spoločným producentským počinom s Christianom Pearsom aka A1 Bassline. Ich projekt sa teší obrovskej popularite obzvlášť u milovníkov klasicky znejúceho housu a preto je nám cťou, že producent, o ktorom budeme nepochybne ešte veľa počuť vystúpi počas poslednej januárovej noci na našej párty v Bratislave.

Route 8
(live, Farbwechsel | HU)

Route 8 je našim ďalším objavom z vydavateľstva Farbwechsel. Vynoril sa z bohatej maďarskej Lo-fi scény, na ktorej to vrčí skreslenými gitarami a zvláštnymi elektronickými experimentmi – no Gergelyho to vždy viac priťahovalo smerom k tanečnému parketu, hypnotickým skladbám a analógovému hardwaru.

Route_8

 

Taký bude aj jeho liveact na párty Hochspannung!, kde si prinesie niekoľko krabičiek (groovebox, sampler a zvukový modul) a predstaví veľké množstvo vlastného a doposiaľ nevydaného materiálu. Mihnú sa zrejme aj ukážky z jeho existujúcej diskografie – z ‚Mental Murder‘ EP z vydavateľstva Farbwechsel alebo z ‚Eleda‘ EP, ktoré už čoskoro vychádza na vinyle na značke Nous.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2763399″ params=“color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

A aj keď Route 8 možno čerpá z iných zdrojov a inšpirácií ako Leon Vynehall, je zaujímavé ako veľmi sa hudobne stretávajú – a my preto veríme, že nás čaká silný a zároveň konzistentný hudobný zážitok!

Hochspannung!
31.1.2014 (piatok)
KC Dunaj
FB event: https://www.facebook.com/events/237901059721219

Hochspannung!_poster

Zdroj: Hochspannung!