Hochspannung!: 1. februára v KC Dunaj!

Ani v roku 2013 Hochspannung! nepoľavuje z nastaveného tempa a už v prvý februárový deň prináša ďalšie nabité vydanie. Misia je jasná – priniesť vám to najaktuálnejšie, čo sa na poli súčasnej klubovej hudby deje.

Prvý z nich – Sinjin Hawke, mladík z Kanady momentálne udomácnený v Barcelone – sa ujme živého vystúpenia. Jeho hardwarový live-act v Boiler Roome spolu s EP ‚The Lights‘ patrili k našim highlightom roku 2012 a nepochybujeme, že to bude cítiť aj v jeho show v Dunaji. Druhým zahraničným hosťom bude Angličan Tanka, ktorý patrí už nejaký čas k up-and-coming artistom v našom hľadáčiku. Začína si celkom slušne budovať svetové renomé a teda nastal správny čas pozvať ho aj do Bratislavy. Tým však výpočet zahraničných hostí nekončí – pozvanie prijala aj brnenská trojica, ukrývajúca sa za trocha netradičným názvom Plaza Restaurant. Chalani sa už v Bratislave predstavili a nie len vekom ale aj hudobne výborne zapadnú do konceptu februárovej párty. Lineup doplnia už tradične Bad Mojo a Michael Priest za djským pultom a VJ Oliq s nezameniteľnou projekciou.

Sinjin Hawke (Pelican Fly | live | CAN)

Sinjin Hawke je dvadsaťpäťročný producent z kanadského Montrealu. Už za tamojšieho pôsobenia zaujal ako zakladateľ párty Boomclap, kde sa predstavili mená ako DJ Rashad, Lunice, Kingdom či Jacques Greene a ktorá svojou orientáciou na nový zvuk rezonovala aj ďaleko za hranicami Kanady. Rozhodne tomu neuškodilo ani veľké množstvo bootlegov a kolaborácií (DJ Sliink, Canblaster, Lucid či MORRI$), ktoré kolovali internetom a dávali tušiť potenciál tohto mladého producenta. No bolo to až osem-skladbové EP ‚The Lights‘, ktoré vyšlo krátko po jeho presune do Barcelony na belgickom vydavateľstve Pelican Fly, ktoré mu naplno odštartovalo kariéru.

Future beaty, intenzívne melódie a forward-thinking-bass music zabezpečili Sinjinovi miesto na minuloročnej Red Bull Music Academy, umožnili mu vyraziť na severoamerické turné, či predviesť svoj live-act v Boiler Roome. A práve live-act – s pomocou dvoch bicích mašiniek a syntetizátora – je presne to, na čo sa môžete tešiť už prvého februára v KC Dunaj. Očakávajte hlboké 808ičkové basy, trap-ové zvraty, orchestrálne sekcie ako vystrihnuté z hip-hopových inštrumentálok, ale aj inšpiráciu juke a footwork scénou – jednoducho unikátnu a krehkú kombináciu, ktorú namieša jedine Sinjin Hawke.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2365576″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Tanka (Hot N Heavy | UK)

Tanka patrí k mladej generácii anglických producentov, okolo ktorých sa minulý rok zdvihol až nezvyčajný hype. Môže za to v prvom rade kvalitná produkcia – spájajúca vplyvy rannej elektroniky 90-tych rokov s moderným zvukom bass music, či dubstepu. Tankova tvorba, ktorú on sám označuje ako ‚Dark Sexy Techno‘ je najčastejšie prirovnávaná k producentom ako Boddika, Dark Sky, Pasteman, Trevino alebo Dusky, inšpiráciu ktorými Tanka otvorene priznáva.

Aj keď produkuje len krátko, vydavateľstvá veľmi rýchlo rozpoznali šikovnosť mladíka z južného Anglicka a tak minulý rok uzreli svetlo sveta releasy ako Boogie With Me EP na Inhale, Make Me EP na Hot’n’Heavy, či Camaro EP na 877 Records, ktoré pripravil spolu s Pastemanom. Ako dj sa Tanka pohybuje okolo 130bpm, kombinujúc vlastnú produkciu s trackmi od ďalších – ešte len vychádzajúcich – producentov, postupne prechádzajúc od house-u či garage-u k temnejším veciam. Jeho set na februárovej Hochspannung! párty zrejme nebude výnimkou a preto sa môžete tešiť na závan sviežeho vetra v podaní jedného z nádejných talentov ostrovnej scény.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/87250″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Plaza Restaurant (Heldenkëllerz, Top Billin | CZ)

Jemne mystifikujúci názov Plaza Restaurant neoznačuje síce žiadne stravovacie zariadenie, no na výdatné hudobné menu sa určite tešiť môžete. Trojica mladých brnenských djov – Manala, Buki a Chef3000 – už viac ako dva roky kŕmi (nie len) ich domovskú metropolu kvalitnou hudobnou stravou, od housu, či bass music, cez dubstep, až po juke.

Títo traja kuchári spoločne hrávajú, ale aj organizujú párty (momentálne najmä v brnenskom Sklenicku) či produkujú. A prvé producentské úspechy na seba nenechali dlho čakať! Už onedlho sa svojim trackom odprezentujú na kompilácii mapujúcej Česko-Slovenskú elektronickú scénu na fínskom vydavateľstve Top Billin. Za zmienku stojí tiež ich figurovanie v zoskupení Heldenkellerz, ktoré združuje ľudí s podobným hudobný vkusom a zároveň funguje ako net-label či vydáva pravidelné mixy. Pri hraní sa za mixpultom striedajú – jednak preto, že je to väčšia zábava, ale aj preto, že spoločne navaria chutnejšie, keďže každý varí z vlastných ingrediencií. Dúfame teda, že vám bude chutiť!

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1646521″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Hochspannung!
1.2.2013 (piatok), KC Dunaj, 22.00 hod.
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/126348597530917/

Zdroj: Hochspannung!