Hochspannung! – 3. mája v KC Dunaj.

V piatok, tretieho mája sa na párty Hochspannung! v bratislavskom KC Dunaj predstaví po prvýkrát na Slovensku spolumajiteľ labelu Night Slugs, DJ a svojim zvukom unikátny producent L-Vis 1990!

Jeho dj set bude o to exkluzívnejší, že pred nedávnom sa presťahoval do USA a jeho európske vystúpenia začínajú byť stále vzácnejšie. Živého vystúpenia sa ujme víťaz Radio_Head Awards 2012 – sólovo Ink Midget a lokálnu scénu zastúpi talentovaný producent Mitewort. Tým však výpočet hostí nekončí, novinkou v lineupe je dvojica VJských hostí z Rakúska z kolektívu kon.txt.

L-Vis 1990
(Night Slugs | UK)

Ústrednou postavou májovej Hochspannung! párty je anglický DJ a producent L-Vis 1990. James Conolly (aka L-Vis 1990) je spolu s Alexom Sushonom (aka Bok Bok) zakladateľ a spolumajiteľ vplyvného vydavateľstva Night Slugs. Tento label a pôvodne aj séria klubových nocí hrali kľúčovú úlohu v zadefinovaní nového anglického klubového zvuku – unikátna estetika, netradičná hudobná vízia a netypické zvuky vdýchli londýnskej scéne toľko potrebný nový život. Vyhýbanie sa zabehaným postupom prinieslo labelu ocenenia od Resident Advisor po XLR8R a spôsobilo, že Night Slugs sa stali uznávaným trend-setterom.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1121747″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

L-Visova producentská dráha odštartovala v roku 2008 eponymným debutovým EP. Práve vďaka nemu sa zoznámil s Bok Bokom, ktorý vtedy ešte mladíka z Brightonu pozval hrať na svoju londýnsku párty. Nasledoval Jamesov presun do Londýna a release na Sound Pellegrino, či kolosálny United Groove na Mad Decent. V roku 2011 vydal svoj veľký umelecký statement – album Neon Dreams, kde začal byť cítiť v jeho produkcii  posun smerom k hardware-u a klasickému housu.

Tento prístup ešte rozšíril na minuloročnom Club Constructions Vol. 1, ktorým odštartoval sériu čisto klubových releasov na Night Slugs. Päť analogových, ghetto house skladieb si vďaka svojej surovosti a parket-friendly zvuku našli cestu do setov house a techno DJov po celom svete. V súčasnosti mu vychádza ešte horúce EP Ballads, ktoré ostáva verné L-visovmu jedinečnému štýlu. Rovnako ako v produkcii aj v DJ setoch je James nepredvídateľný a unikátny. Mieša eklekticky staré s novým, analog a digital, oldschool techno a future bass pričom si stále ponecháva cit pre parket. A tretieho mája to bude parket v KC Dunaj!

Ink Midget
(LIVE | Exitab | SK)

Adam Matej známejší pod pseudonymom Ink Midget valcuje slovenskú scénu už od útleho detstva. Spoločne s Pjonim sa im podarilo ak nie dokázať, tak aspoň naznačiť, že stále u nás existuje nejaký ten hudobný potenciál.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/205771″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Žánrovo sa ako producent a DJ pohybuje po rôznych sférach elektroniky, no s ostatným albumom ‚Re-leave‘ (Exitab, 2012) zakotvil prevažne v bassovej scéne s vplyvmi trap-u, juke-u a zmutovaného hip hopu. Jeho kvalitu ocenili aj poslucháči Rádia_FM, ktorí určili tento album za najlepší v rámci kategórie Elektronická hudba na Radio_Head Awards 2012.

Aktuálne produkuje track pre Vladimíra 518, ktorý výjde na jeho albume IDIOT a spolupracoval aj so Sifonom z WWW. Zabudnite na tukanov či veverice. Ink Midgetov sólo live set je stvorený pre klub.

Mitewort
(Top Bilin, Splash! | SK)

Šimon Slobodník, vystupujúci pod pseudonymom Mitewort patrí k veľkým nádejam slovenskej klubovej scény. Môže za to hlavne kvalitná, moderne znejúca produkcia v ktorej čerpá z anglickej UK Garage či európskeho techna.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/5656067″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Minulý rok debutoval EP-čkom na labeli Splash Recordings a pozíciu mimoriadne talentovaného producenta upevnil svojim príspevkom na CZ-SK kompiláciu vydavateľstva Top Billin – jeho skladba ‚Country Club‘ patrí k highlightom tohto releasu.

Momentálne pracuje na novom materiáli pre americký label Voodoo Village, z ktorého nepochybne niečo predstaví aj vo svojom dj sete v KC Dunaj.

Rezidentov tejto akcie – DJov Bad Mojo a Michael Priest – a VJku Oliq doplnia ešte dvaja netradiční hostia. Z Viedne naše pozvanie prijala dvojica vjov z kolektívu kon.txt, ktorá patrí k rakúskej vjskej špičke. Spolupracovali už s veľkým množstvom umelcov a starali sa o vizualizácie na skoro každom väčšom hudobnom podujatí v Rakúsku. Z toho všetkého je jasné, že nás čaká skvelý audio-vizuálny zážitok!

Hochspannung!
3.5.2013, KC Dunaj
FB event: https://www.facebook.com/events/526246297417235/

Zdroj: Hochspannung!