HOLANDSKÍ MY BABY SA UŽ TEŠIA NA BRATISLAVU. DO KONCERTU OSTÁVAJÚ DVA TÝŽDNE.

Tretí album holandskej skupiny My Baby je na svete a najbližšia agenda je jasná – vyčerpávajúci zoznam klubových koncertov a festivalov po celej Európe. Dobrou správou je, že charizmatická trojica z Amsterdamu na svojej rozsiahlej šnúre neobíde ani Bratislavu.

Vo štvrtok 11. mája My Baby po štvrtýkrát navštívia Slovensko a naplno rozprúdia psychedelicko-bluesovú tancovačku v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Žánrový mix, ktorým sa My Baby prezentujú na svojich albumoch a koncertoch, nie je ľahko definovateľný. Akoby sa v ňom pretínali rozdielne časové obdobia. To staršie je zastúpené psychedelickým blues-funkom a modernu počuť v progresívnej elektronickej produkcii. Výsledkom je hypnotizujúca gitarovka s tranzovými rytmami a energickým prejavom krehko pôsobiacej speváčky Cato van Dyck.  

„Nový album sme nahrávali cez starý analógový mixpult z pätdesiatych rokov. Preto skladby môžu znieť ako z inej éry, ale predsa ich nemožno nazvať staromódnymi,“ hovorí speváčka a líderka kapely Cato van Dyck. Jej myšlienky sa odzrkadľujú aj v názve albumu Prehistoric Rhythm, ktorý je odkazom na prehistorické tanečné a hudobné rituály.

„Tanec a hudbu má ľudstvo v krvi už od prvopočiatku. Keď si zoberiete, ako vyzerali pradávne oslavy a stretnutia rôznych kmeňov a spoločenstiev, ich hypnotické tance by sa dali prirovnať k dnešným veľkým tanečným festivalom, oslavám ale aj klubovým podujatiam. Dosť nás táto podobnosť fascinuje a snažíme sa preto aj do našej hudby vniesť niečo prehistorické,“ vysvetľuje gitarista Daniel Johnston.

To, že sa My Baby darí svojou unikátnou hudbou osloviť veľký počet ľudí, dokazujú nadšené reakcie od návštevníkov a zástupcov najväčších európskych festivalov vrátane Szigetu, Glastonbury, Lowlands, Colours of Ostrava, Pohody či Grapu. Pozitívne prijatie od slovenských fanúšikov sa očakáva aj na koncerte 11. mája v bratislavskom Nu Spirit Clube. Lístky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk za 13 eur.

My Baby – Lovedance: https://youtu.be/YShSiCSjv94
Predpredaj koncertu v Bratislave: https://bit.ly/MyBabyPredpredaj
My Baby na Facebooku: https://www.facebook.com/MYBABYMUSIC/

Zdroj: MS