Horská Chata podpísala zmluvu

Piati muzikanti zverejnili video o tom, ako sa v kostýmoch viktoriánskych džentlmenov stretli na tajnom mieste v horách a založili kapelu.

 Ešte vlani na jeseň kapela Horská Chata oznámila personálne zmeny, najväčšou z nich bol príchod nového speváka Lukáša Adamca. Aktuálne kapela zverejnila videoklip, v ktorom prináša dôkaz o začiatku novej éry. Pätica muzikantov sa vybrala do hustých lesov neďaleko Lazov pod Makytou, kde sa na horskej chate rozhodla zrealizovať myšlienku, ktorá podľa jej slov vznikla spontánne.

hch3

„Chceli sme netradične a zábavne ukázať preklenutie starej a novej éry skupiny a zároveň vzdať hold jednému z najväčších hitov starej zostavy,“ vysvetlil basák kapely Horska Chata Ján Čižniar. Nápad priniesť fanúšikom skladbu Jahoda 2 v klavírnej verzii vznikol pri triedení starých klipov na nový YouTube kanál. „Podarilo sa nám nájsť aj tento cover od nejakého šikovného fanúšika, ktorého touto cestou  pozdravujeme,“ odkazuje Horska Chata.

hch1

Rockeri sa teda zmenili na džentlmenov z viktoriánskych čias, stretli sa na tajnom mieste v horách a husím perom podpísali dohodu. Tá hovorí aj o tom, že nový album novej Horskej Chaty bude hotový na konci februára. V klipe sa predstavila aj speváčka LeRa (Lenka Rakárová), ktorá si zahrala dievčinu obsluhujúcu pánov na dôležitom stretnutí. Počas neho ich sprevádzal aj fotograf Ľubomír Sabo (LSZ Photography), o vizáž sa postaralo Beauty Studio Ivana Christová, oblečenie a doplnky zabezpečil Vladimír Hambálek Design (hambalek.sk).

hch4

Nový album kapely Horska Chata sa v týchto dňoch finalizuje v bratislavkom štúdiu PULP Studio. Nahrával sa v zložení:  Lukáš Adamec (spev), Ivan Matúš (spev, gitara), Marián Edko Radošovský (gitara), Ján Čižniar (basová gitara) a Miroslav Liška (bicie).

Zdroj: Horska Chata