Horúci objav Európy 2 Andrew May pradstavuje videosingel: Because of You!

V januári tohto roku predstavilo Rádio Európa 2 veľký slovenský objav, speváka menom Andrew May. Dovtedy neznámemu umelcovi sa podaril husársky kúsok – zaujal jedno z najpočúvanejších rádií hneď prvým singlom „The Way You Love“.

Presne polroka po vydarenom debute predstavil ďalšiu skladbu, tentokrát tanečnú záležitosť so silným posolstvom s názvom „Hero“. Dnes, na sklonku roka, v ktorom sa objavil na scéne, predstavuje svoj tretí tohtoročný singel „Because Of You“, opäť pod cennou záštitou Európy 2.

Hoci pred rokom ešte slovenský rádiový éter netušil, kto sa skrýva za umeleckým menom Andrew May, dnes predstavuje tento nádejný slovenský talent už svoj tretí oficiálny singel v tomto roku! Výber padol na baladu „Because Of You“, pod ktorú sa producentsky podpísal Vlado „Randy“ Gnepa zo Štúdia 7, dnes už takpovediac Andrewov dvorný producent.

Po predchádzajúcich skúsenostiach a singloch som sa opäť rozhodol pre Randyho, nakoľko sme si profesionálne a osobnostne veľmi sadli. Obaja inklinujeme k zahraničnému zvuku a obaja sme perfekcionisti,“ hodnotí Andrew dlhodobú spoluprácu s obľúbeným producentom.

#boy_Singel_PROMO_FOTO_MARTIN SENCAK

Po rýchlych tanečných piesňach Andrew výrazne spomalil a fanúšikov tento raz prekvapil romantickým „slaďákom“. „Cítil som, že po predchádzajúcich singloch chcem priniesť niečo osobnejšie a mne ako spevákovi prirodzenejšie. Pieseň má obrovskú silu, je o konci vzťahu a zároveň o novom začiatku. Verím, že sa bude páčiť aj mojim fanúšikom,“ vysvetľuje mladý talent. Pamätá si ešte na to, čo ho inšpirovalo k vzniku nového singla? „Musím sa priznať, že dôvod, prečo som napísal práve túto skladbu si príliš nepamätám, keďže vznikla pred viac ako dvoma rokmi, ale pamätám si, že vznikla veľmi spontánne. Sedel som vo svojej izbe, hral som na klavíri a spevy mi napádali veľmi intuitívne. Ešte v ten deň som si v štúdiu nahral prvé demo,“ opisuje hudobník rýchly zrod piesne, ktorej hudobnú podobu vymyslel sám, zatiaľ čo textovú stránku zveril svojej dvornej textárke Patrícii Pavlíkovej.

Ako Andrew May prezrádza, v procese vzniku sa zo skladby „Because Of You“ vyvinulo dueto. Ako hosťujúcu speváčku si napokon prizval dámu, ktorej meno sa rozhodol ponechať zahalené rúškom tajomstva. Špeciálne pri príležitosti tejto hudobnej spolupráce však dostala umelecké meno Mrs. Nobody. „Mrs. Nobody som si vybral najmä vďaka jej emotívnemu prejavu, tomu ako dokáže skladbu precítiť, ale aj kvôli tomu, lebo som mal pocit, že naše hlasy k sebe farebne veľmi pasujú,“ vysvetľuje Andrew a jedným dychom dodáva, že práve zámer predstaviť iba hlas a nechať tvár speváckej kolegyne záhadou, skomplikovalo práce pri príprave námetu videoklipu k pesničke.

SVADBA_3652

Vo videoklipe pod režisérskou taktovkou Martina Senčáka nakoniec prepožičala tvár záhadnej Mrs. Nobody speváčka a muzikálová herečka Natália Hatalová. S tou sa Andrew prekvapivo stretol prvýkrát práve na pľaci… „S Natálkou sme sa pred tým vôbec nepoznali. Hľadali sme do klipu typovo výrazné dievča s tmavými vlasmi a mňa napadla práve ona. Vedel som, že má herecké skúsenosti a pri natáčaní nám to aj dokázala. Zhodou okolností ma dokonca nedávno oslovila, či by som jej nenapísal skladbu,“ opisuje Andrew May prvú spoluprácu s Natáliou, ktorá si rovno „strihla“ rolu jeho nevesty. Ako sa v netradičnej úlohe cítila? „Natáčanie bolo úplne skvelé.. Bola zábava vyskúšať si svadbu takto na „nečisto“ s rodinou, priateľmi, s obradom aj s oslavou. Teším sa z výsledku a pesničke prajem všetko dobré, pretože si myslím, že nie som jediná, ktorej sa páči!“ dodáva videoklipová Mrs. Nobody a Mrs. May v jednej osobe na záver.

Andrew May/BIO/

Andrew May, vlastným menom Andrej Mutňanský /26/ prináša slovenskú produkciu s cieľom  dosiahnuť svetovú umeleckú úroveň.  Nevyštudoval žiadnu umeleckú školu, napriek tomu ho hudba sprevádzala od detstva v podobe hodín spevu a klavíra. Na strednej škole komponoval s kamarátmi elektronickú hudbu a vzápätí si založil prvú vlastnú kapelu Picture Of The Day. Po 3 albumoch sa však kapela rozpadla, čo bol zároveň začiatok Andrejovej sólovej kariéry pod pseudonymom Andrew May. V súčasnosti tvorí vlastné skladby, intenzívne spolupracuje s producentom Randym Gnepom a má na konte prvé úspešné single, ktoré zaregistrovali  slovenské rádiá – medzi prvé patrí No Matter Who You Are či pieseň All This Night, ktorej videoklip označil portál Topky.sk ako „svetové video zo Slovenska, ktoré stačí raz vidieť a hneď budete šťastnejší“. Nasledoval prvý rádiohit, pieseň The Way You Love, ktorá sa rýchlosťou blesku stala číslom 1 v hitparáde Rádia Európa 2.

www.facebook.com/andrewmay

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Martin Senčák