Hrdinové českého muzikálu.

Kolekcia 3CD Hrdinové českého muzikálu prináša výber toho absolutne najlepšieho z pôvodnej muzikálovej tvorby. Každé CD je venované jednému z trojice českých najvýznamnejších autorov.

Muzikály Karla Svobodu obsahujú highlights zo všetkých štyroch muzikálov, ktoré slávny český skladateľ napísal: Noc na Karlštejně – tento rok oslavuje 40 rokov od svojho vzniku, Dracula – najúspešnejší pôvodný muzikál vôbec, veľkolepý Monte Cristo a posledný Svobodov muzikálový počin Golem.

Muzikály Michala Davida samozrejme otvára slávna Kleopatra, potom Tři mušketýři a Angelika a autorský podiel v muzikáli Mona Lisa. Zastúpenie histórie uzatvára Kat Mydlař. Nechýba ani najčerstvejší počin – Andílci za školou a songy z populárneho muzikálu Děti ráje.

Johanka z Arku má čestné miesto na CD venované muzikálovej tvorbe Ondřeja Soukupa. Nasledujú slávne hity zo skladateľovej „popovej“ tvorby, ktoré tvorili muzikál Láska je Láska. Aj Elixír života má svoje zastúpenie na tomto nosiči, tak isto ako aj spracovanie o Robinovi Hoodovi. Svoje miesto tu majú  aj Soukupove špeciálne projekty, originálna Záhrada rajských potěšení a Šach Mat.

3CD vychádza 8.3.2013.

Zdroj: EMI Slovak Republic