HT: fanúšikovia nás chcú späť, nechali sme sa ukecať.

Punkrocková kapela HT je už 27 rokov pevnou súčasťou slovenskej hudobnej scény. Po osemročnej koncertnej pauze odohrá 23. marca 2018 ojedinelý koncert v bratislavskom Majestic Music Clube. Kapela sa rozhodla potešiť fanúšikov a koncertom osláviť dvadsiate výročie vydania prelomového debutu Predstieranie šťastia.

HT majú na naše pomery, dalo by sa povedať až živelné obdobia v kapelnom živote. Či už ide o nahrávanie albumov, koncertovanie alebo aj hudobné pauzy. Zo zatiaľ posledných aktivít kapely určite stojí za zmienku rok, ktorý si pamätáme v súvislosti s koncom Mayského kalendára. Bol zaujímavým bodom aj pre živelných žilinčanov.

Po ôsmich radových albumoch vydali HT v roku 2012 výberovku nazvanú Best of HT 1996-2012 s  dokumentom Cirkus svet na pripojenom DVD. Vzápätí vydali archívny koncertný záznam z roku 1998 – album Unplugged,  po ktorom nasledovalo zverejnenie ďaľších piatich EP s raritnými i nezverejnenými skladbami z rôznych časových období  kapely. Dokopy šesť cédéčiek v jednom roku, nový singel aj filmový dokument.

„V roku 2012 sme si podobne ako planéta prechádzali hektickým obdobím, čo si vyžiadalo svoju krutú daň. Únava materiálu a časté zmeny členov zostavy v poslednom krušnom období malo za príčinu ukončenie koncertnej činnosti, na neurčito alebo skôr definitívne. Preto som chcel v tomto „hluchom“ období aspoň zrekapitulovať všetky tie roky a zverejniť všetky svoje „šuflíky“, ako satisfakciu fanúšikom, za ich vytrvalú podporu,“ hovorí frontman, textár, skladateľ, herec a výtvarnik Sveťo Vladař.  

Rozhodnutie o ukončení skupinového pôstu vzniklo opäť spontánne. A spevák Sveťo prišiel s nápadom na darčekom pre skalných.

 „Do kapelného mailboxu sme permanentne dostávali správy od našich fanúšikov. Oni sa ani za tých X rokov od našej najdlhšej pauzy neprestali pýtať, či ešte bude možnosť vidieť nás naživo. Vlastne sme sa nechali ukecať. Do toho všetkého máme 20. výročie od vydania albumov Predstieranie šťastia a Hotentot’n’roll, takže istá motivácia tu bola.

Tieto dva albumy sme teraz v novembri vydali v reedícii na vinyle. Jeden je transparentne zlatý a druhý krvavo-červený. Náklad je už takmer preč. Možno do MMC stihneme urobiť ešte dotlač – budeme o tom informovať na našej stránke.

Cybo, Marcel a Truba – chalani z pôvodnej zostavy, mali tiež chuť zahrať si a tak koncert v MMC, na ktorý sa tešíme, odohráme prevažne zo skladieb z prvých dvoch albumov, v najslávnejšej zostave,“ zosumarizoval rok 2017 a najbližšie plány HT Sveťo Vladař.

HT (Hoten Toten)
23. marca 2018 / 20:00 hod
Majestic Music Club / Bratislava
Vstupenky: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/12349/hoten-toten
https://www.hotentoten.sk/

predaj vinylov: https://www.hotentoten.sk/shop/index.php?vinyl,32
Videopozvánka od kapely: https://www.facebook.com/154485657972838/videos/1542013995886657/
FB kapely HT: https://www.facebook.com/HT-Hoten-Toten-official-154485657972838/

Zdroj: TS