Hudobná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay prichádza s novým videoklipom a pozýva na sériu letných koncertov

Hudobná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay prichádza s videoklipom k skladbe Za oknami sa už stmieva. Nakrútil ho kameraman, režisér a filmár Lukáš Teren. Skladba z albumu Piesne na dobrú noc je zároveň pozvánkou na sériu letných koncertov.

Od Terena u Terena

„Lukáš je otvorený tvorca. K spolupráci prišlo jednoducho. Stretol som ho na káve a ponúkol mu možnosť nakrútiť videoklip. Súhlasil,“ opisuje vznik hudobného videoklipu Robert Pospiš. Jeho príbeh sa odohráva v záhrade režisérovho otca, výtvarníka Laca Terena. „Najkrajšie veci vznikajú spontánne. Okrem iného ide aj o ďalšie spojenie s Lacom, ktorý je náš blízky priateľ a v našom vydavateľstve dokonca vydali spoločne s Romanom Harvanom album Dreaming Away,“ dodáva Martin Sillay. Skladba Za oknami sa už stmieva je plná vzácnych hostí. „Je to pieseň, ktorá je kontrastom k celej nahrávke. Stojí na elektronickom rytme. Akustické nástroje sme použili ako plochy. Je to vlastne taký viktoriánsky pop,“ komentuje atmosféru skladby s úsmevom Robert Pospiš. Okrem neho môžu poslucháči v singli počuť huslistu Miloša Valenta, sopranistku Evu Šuškovú, violončelistu Romana Harvana, speváčky Dominiku Hanko a Katarínu Ďurdinovú aj harfistku Máriu Kmeťkovú. Raritou v rámci diskografie hudobnej dvojice je fakt, že Martin Sillay v piesni nehrá na gitare, hudobne je totiž podpísaný pod programovanie elektronického rytmu.

Nebáť sa a držať spolu

„Žijeme v období veľkého napätia a strachu. Aj o tom je skladba Za oknami sa už stmieva. Temnota okolo nás pulzuje s obrovskou silou. Páči sa mi, že Lukáš uchopil myšlienku skladby zo svojho uhla pohľadu. Je to krehký príbeh. Dojímavý a láskavý v tom najčistejšom zmysle slova. Nebojme sa, držme spolu, všetko temné raz prejde. O tom je skladba Za oknami sa už stmieva. Cítime tmu, ktorá sa blíži ale raz odíde. Musí. Hudba je veľkým liekom, pre nás a určite aj pre našich poslucháčov. Je to svet, ktorý patrí nám všetkým. Bez akýchkoľvek rozdielov,“ vysvetľuje myšlienku singlu Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom a hosťami odohrajú počas leta niekoľko koncertov k najnovšiemu albumu. „Príbeh nahrávky Piesne na dobrú noc uzavrieme vystúpeniami, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme. Nebudú chýbať ani hostia a čerstvé LP platne. Všetkých srdečne pozývame,“ uzatvára pozvánkou na letné tour Martin Sillay. Album Piesne na dobrú noc vyšiel vo vydavateľstve Real Music House, ktoré tento rok oslavuje 15 rokov existencie.  

Piesne na dobrú noc TOUR 2024:
6.7. – KCC Hviezda – Trenčín
31.7. – Eleuzína – Banská Štiavnica
3.8. – Festival Atmosféra – Hontianske Nemce
3.9. – Nádvorie Zichyho paláca – Bratislava (Krst LP platne)

Robert Pospiš & Martin Sillay – Za oknami sa už stmieva:
Cast – Paula Bóriková
Director & DOP – Lukáš Teren
Editor & Colorist – Adam Okoličány
Robert Pospiš – spev, vokály, klavír, klávesy
Martin Sillay – loop programing
Miloš Valent – husle / viola
Roman Harvan – violončelo
Mária Kmeťková – harfa
Eva Šušková – vokál
Dominika Hanko – vokál
Katarína Ďurdinová – vokál
Nahraté v štúdiu Real Music House
Hudba / Zvuk / Mix / Mastering / Produkcia: Robert Pospiš & Martin Sillay
Text: Robert Pospiš

Web: www.realmusichouse.sk
Facebook: www.facebook.com/realmusichouse
IG: www.instagram.com/realmusichouse

Vypočujte si celý album Piesne na dobrú noc:
https://open.spotify.com/album/1QTaumoWJSxpZeBfNzed4a?si=4Fhlb6dZSdWFuBi3EQRYpg

Informácie o LP Piesne na dobrú noc:
https://www.realmusichouse.sk/obchod/lp/piesne-na-dobru-noc-lp/

TS – REAL MUSIC HOUSE