Hudobné workshopy s Converse!

Značka Converse je spojená s hudbou odnepamäti. Nielen, že vznikla Converse skúšobňa, kde si okrom iného môžu muzikanti zapožičať hudobné nástroje, ale tiež tu už druhý rok pokračujú pravidelné komorné koncerty KEEP PRAGUE LOUD.

Novinkou sú hudobné workshopy, ktoré spájajú kreatívny prístup značky a talentované osobnosti súčasnej hudobnej scény. Chystá sa workshop so zástupcami Drummers’ city/ Backline.sk a Bastl Instruments. 

V bratislavskom priestore Slowatch sa na jar odohrajú dva workshopy, ktoré spoja všetkých nadšencov a zvedavcov zo sveta hudobných nástrojov. Prvý workshop sa venuje bicím pod vedením Hulo van Doski a Jarom Šollarom. Druhý povedie kolektív Bastl Instruments, ktorý stojí za handmade elektronikou. Oba workshopy prepoja vybrané sample z Converse Rubber Tracks Sample Library.

KDE: SLOWATCH, LAURINSKÁ 19, BRATISLAVA
https://slowatch.sk/

HULO_CONVERSE WORKSHOP

16.4. HULO VAN DOSKI (backline.sk) + JARO ŠOLLAR (Drummers’ city):

DRUMS & SAMPLES ​“

Workshop povedie Hulo van Doski z Backline.sk (prenájom hudobných nástrojov) – hudobný technik s 15 ročnými skúsenosťami a Jaro Šollar – bubeník, producent a zakladateľ Drummers’ City, ktorý vyučuje hru na bicie a organizuje bubenícke workshopy. Hulo s Jarom nás naučia pripraviť set-up bicích pred koncertom, ukážu rozcvičku bubeníka a na čo všetko je treba myslieť pred vystúpením. Workshop zakončí kreatívna vsuvka na tému “Ako sa tvorí a vzniká hudba v podaní bubeníka a hudobného producenta QmYaan (skladateľ, producent a zvukový dizajnér) s pomocou samplov z Converse Rubber Tracks Sample Library”.

https://www.backline.sk
https://www.facebook.com/backline.sk
https://www.jarosollar.com
https://www.drummerscity.com
https://www.grandbeats.com
https://www.youtube.com/watch?v=MdDhvi_gGBA

BASTL_CONVERSE WORKSHOP.jpg

14.5. BASTL INSTRUMENTS (LEOŠ HORT + ONDŘEJ MERTA + VÁCLAV PELOUŠEK)

„​TVORIŤ HUDBU S POMOCOU KÁBLOV – NEKONEČNÉ SVETY MODULÁRNYCH SYNTETIZÁTOROV“​

Workshop predstaví brnenských Bastl Instruments (skôr Standuino), ich históriu, filozofiu a prístup k handmade elektronickým hudobným nástrojom. Na workshope nás prevedú základnými princípmi zapájania a hrania na modulárny syntetizátor, ktorý práve uviedli na trh. Modulárny syntetizátor poskytuje nepreberné možnosti, ktoré pohltia každého milovníka analógových i digitálnych zvukov.

Opäť sa do hry zapoja sample z Converse Rubber Tracks Sample Library, ktoré do svojho live setu zakomponujeLeoš Hort aka HRTL.Ako sami hovoria: “V princípe ide zapojiť čokoľvek kamkoľvek, kontrolné napätie je zameniteľné s audio signálom, všetko sa dá kombinovať a prináša to zaujímavé výsledky, takže sa niet čoho báť a je možné skúšať čokoľvek. Chceli by sme ukázať, že tieto systémy nie sú vôbec vedátorská, nepochopiteľná sci-fi šialenosť, ale že je to hlavne zábava, ktorá od človeka vlastne vôbec nič nechce, ale veľa dáva“, hovorí zakladateľ Bastl Instruments Ondřej Merta.

https://www.bastl-instruments.com
https://www.youtube.com/watch?v=KqhsLLmGA4c
https://www.youtube.com/watch?v=eUeHUuyPa84
https://www.youtube.com/watch?v=GCyiDaM3boc

CRT 2sided

 

CONVERSE RUBBER TRACKS SAMPLE LIBRARY 

 

Converse Rubber Tracks Sample Library je rastúca kolekcia vysoko kvalitných samplov, ktoré sú bezplatne k dispozícii hudobníkom po celom svete. Knižnica je vytvorená v spolupráci s Indaba Music, hudobnou platformou a online komunitou hudobníkov. Online knižnica je cenným zdrojom pre milióny hudobníkov, ktorí používajú sample k tvorbe novej hudby. V súčasnej dobe ponúka viac ako 10 000 vysoko kvalitných slučiek, stôp a zvukov vytvorených začínajúcimi i zavedenými umelcami v Converse Rubber Tracks štúdiu v Brooklyne a v Converse Rubber Tracks pop-up štúdiách po celom svete.

https://www.conversesamplelibrary.com

 

Zdroj: Allmedia4U s.r.o.