Hudobníci sa už nemusia s nikým deliť, zarobiť môžu až 100% z predaja.

Nezávislá hudobná scéna dostáva v týchto dňoch neobvykle výhodnú možnosť na predaj hudby. Hudobný portál BeatBan.com pripravil pre nezávislých interpretov a vydavateľstvá súťaž o 100% podiel z predaja. BeatBan tak ako jediný predajný nástroj na hudobnom digitálnom trhu vyjadruje maximálnu možnú podporu nezávislej scéne.

Ide o prvú súťaž portálu BeatBan.com. “Cítili sme, že je na to pravý čas, chceli sme pripraviť niečo špeciálne. Súťaž vyjadruje našu podporu hudobníkom, pre ktorých sme celý projekt vytvorili. Byť nezávislým hudobníkom nie je jednoduchá voľba, vyžaduje si veľké investície do času, energie a financií. BeatBan je nástroj, ktorý má tejto skupine hudobnej scény uľahčiť fungovanie a ponúka jednoduchý, transparentný a príjemný nástroj na predaj hudby. Samozrejme, budeme radi, ak táto ponuka osloví čo najviac interpretov, ktorí budú chcieť rozšíriť rady našej rýchlo rastúcej komunity,“ hovorí spoluautorka projektu Daniela Grečnerová.

Súťaž „100% Music Love“ by BeatBan je určená pre všetkých zaregistrovaných umelcov a vydavateľstvá. Registrácia na portáli je bezplatná, tak isto ako aj účasť v súťaži.  Každú nedeľu o 20:00 začína nové týždenné kolo, na konci ktorého systém určí poradie interpretov, ktorým sa podarilo získať za 7 dní najvyšší nárast počtu „followerov“. Prvých päť najúspešnejších získava maximálny podiel z predaja na obdobie od jedného až po šesť mesiacov. Hudobníci sa môžu súťaže zúčastniť aj opakovane. Majú tak šancu kumulovane dosiahnuť 100% podiel až na 1 rok. Viac o súťaži nájdete na www.beatban.com/contest.

Projekt BeatBan.com v aktuálnej beta verzii vznikol v októbri 2012. Značka BeatBan však pôsobí na Slovensku už 4 roky, pôvodne aj ako hip-hopové vydavateľstvo (Majk Spirit – Nový  človek,2012).  Aktuálne ponúka hudobným  fanúšikom hudbu z takmer 20 krajín celého sveta. Celá stránka je v anglickom jazyku, dostupný bez regionálnych obmedzení. Predaj hudby cez BeatBan nie je podmienený exkluzivitou.  Minimálna cena jednej skladby je 0.99 €, predajnú cenu hudby určuje samotný interpret. Umelci dostávajú peniaze z predaja okamžite na svoj účet, fanúšikovia tak majú možnosť podporiť svojho obľúbeného interpreta priamo formou kúpy legálnej digitálnej kópie.

Banner_Facebook sk

Zdroj: Daniela Grečnerová,PR & Artist manager