Hudobno – literárne turné Slová a Hudba 2011: Robert Pospiš/Martin Sillay – Diana Mašlejová!

Túžba po pravde a autentickosť. Hudobno-literárne turné Slová a Hudba 2011 prináša spojenie krehkých slov a intímnej akusticky ladenej hudby do ôsmich miest. Hudobníci Róbert Pospiš a Martin Sillay spolu so spisovateľkou Dianou Mašlejovou predstavia na spoločnom turné svoje najnovšie umelecké počiny. Zaznejú skladby z albumu Príchody odchodov muzikantskej dvojice i najnovšie pesničky z ich pripravovaného albumu. Nahrávka Príchody odchodov vyniká naturálnym zvukom bez elektroniky a efektov.

O to viac totiž vynikajú texty, ktorých výhradným autorom je Robert Pospiš. Hudba plná posolstiev, håbky a dôrazu na pravdivosť sa bude prelínať s poviedkami mladej autorky Diany Mašlejovej. Spisovateľka prečíta svoje nové texty i tie staršie z knihy Aj o vetre. Jej próza je odrazom každodenných chvíľ a čara okamihov, na ktoré často zabúdame. Naturalistické a priamočiare pero autorky necháva čitateľa vniknúť do atmosféry a vnímať význam každého slova. Formát vystúpenia oslovuje mladú, strednú i staršiu generáciu ľudí.

Robert Pospič

Pri predošlom turné, ktoré nieslo názov Hudba a Slová 2010 sa stretol s úspechom medzi divákmi aj odbornou verejnosťou. Je propagáciou slovenského nekomerčného mladého umenia, túžby po úprimnosti a kultúry bez masiek. Hudobno-literárne večery sa preto uskutočnia na miestach s intímnou atmosférou. Súčasťou turné bude predaj albumu Príchody odchodov a knihy Aj o vetre za špeciálne ceny.

Hudobno – literárne turné Slová a Hudba 2011 bude prebiehať v týchto mestách:
25.9 – Praha – Blues Sklep
30.9 – Košice – Čajovňa AMANA
1.10 – Prešov – Christiania
7.10 – Liptovský hrádok – Čajovňa za siedmimi horami
8.10 – Poprad – Groteska Art Caffe
4.11 – Banská Štiavnica – Archanjel Caffebar
5.11 – Nitra – Jazz Cafe
19.11 – Bratislava – Kafe Scherz
www.prichodyodchodov.sk

Zdroj: Robert Pospiš
Publikoval: Redakcia GREGI.NET