Hudobný zošitok otvára svet hudobnej teórie.

Originálny úvod do sveta hudobnej teórie. To je publikácia Hudobný zošitok vydavateľstva Hudobný fond. Reedícia mimoriadne úspešnej pomôcky pre žiakov, pedagógov aj rodičov patrí k najvýraznejším titulom vo svojej pedagogickej kategórii.

Autorkou zošitku je renomovaná hudobná pedagogička Oľga Hricová. Bohaté skúsenosti v oblasti hudobného vzdelávania zúročila v publikácii, ktorá sa zameriava predovšetkým na žiakov prípravného odboru hudobného štúdia.

„Ťažisko je v budovaní hudobnej predstavivosti. Postupne sa samozrejme priberá teória. V publikácii sú uplatnené moderné postupy. To znamená, že začíname veľmi jednoducho so štvrťovými a osminovými notami,“ opisuje pedagogický základ Hudobného zošitka samotná autorka. Žiaka sa snaží motivovať intuitívnym spoznávaním populárnych ľudových skladieb. „Pedagóg môže pomocou publikácie viesť a usmerňovať žiakov. Na záver by mali spoločne dospieť k rozvinutejšej hudobnej predstavivosti.“ Na atraktivite publikácií vydavateľstva Hudobný fond pridávajú aj ilustrácie Aleny Wagnerovej. Znalosť nôt v husľovom kľúči, dvoj troj štvordobých taktov, dokázať zaspievať, zahrať a doplniť piesne. To všetko by mal po preštudovaní Hudobného zošitku zvládnuť trpezlivý žiak. Navyše by sa mal bezproblémovo sluchovo a intonačne pohybovať v rámci jednej oktávy.

„Je to návod k rozvíjaniu uvedomenej intonácie, sledu melódie a rytmu zároveň,“ dodáva k reedícii Hudobného zošitku Oľga Hricová. Jednoduchá, logicky usporiadaná a zrozumiteľná publikácia je vhodným úvodom pre každého začiatočníka vo svete hudobnej teórie. Pozitívne odozvy a dlhoročný záujem hovoria samy za seba. Hudobný zošitok Oľgy Hricovej je výnimočnou publikáciou, ktorá stojí na pedagogický skúsenostiach a intenzívnej praxi autorky. Očakávaná reedícia knižky vychádza vo vydavateľstve Hudobný fond.

https://www.facebook.com/hudobnyfond.sk

Hudobný zošitok

Zdroj: Hudobný fond