Hviezdou 53-ho ročníka festivalu Červeník bude kapela IMT Smile, ktorá odpáli aj hit „Sokoly“!

Výborná atmosféra, skvelá zábava a zmes všetkých hudobných žánrov! Červenícke slávnosti spevu, hudby a tanca vstupujú v tomto roku do 53. sezóny a opäť prinesú unikátny program. Na festivale 10. a 11. augusta v Amfiteátri Červeník zahrajú obľúbenci IMT Smile, legendárny Peter Nagy so skupinou Indigo, speváčka Zuzana Smatanová, kapely HEX, Tublatanka, Polemic, Žoči Voči, Slobodná Európa či česká skupina Jelen. Nenechajte si ujsť festival s neopakovateľnou atmosférou, ktorý štartuje už tento piatok. Stretneme sa 10. a 11. augusta v Červeníku!

Tradícia skĺbená s rockovými a popovými rytmami! Festival Červeník je unikátom s neopakovateľnou atmosférou. Návštevníci všetkých vekových kategórií sa tešia na jednu z našich najlepších kapiel IMT Smile, ktorá letné koncertovanie obľubuje.

„Hrať vonku je úplne iný pocit a hlavne v lete. Ja to mám veľmi rád a veľmi si to užívam. Každý rok si urobíme čas s kapelou, aby sme hrali a nie aby sme dovolenkovali. Pre našu skupinu je to podstatné. Na Červeníku sme hrali veľakrát. Mám rád akcie, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako tie menšie, ale moja skúsenosť je, že o to sú srdečnejšie. Užívam si miesta, kde je dobrá nálada, kde sa ľudia chodia baviť. Návštevníci festivalu Červeník sú skvelí, majú chuť sa zabávať a atmosféra v publiku tu bola vždy fantastická,“ hovorí o festivale Ivan Tásler z IMT Smile.

Ivan Tásler – IMT SMILE 2018 – Foto credit: Ján Vlk – Dreamwolf www.dreamwolf.sk

 

IMT Smile zakončili nedávno vlastnú Amfiteater tour po Slovensku a v auguste sa chystá nahrávať nový, v poradí už 11-ty album. Medzitým ale zahrá na niektorách festivaloch a nevynechá ani Červeník.

„Zahráme naše najväčšie hity, nie sme typ kapely, ktorá by ich vynechávala. Práve naopak, máme radi, keď sa ľudia dočkajú aj tých piesní, na ktoré sa tešia. Určite zahráme „Opri sa o mňa“ alebo „Sokoly“. Teším sa na každé jedno hranie a priznám sa, nechávam si trochu slobody, aby som si mohol vybrať nejakú vec, ktorá mi napadne v tej danej situácii a nálade na pódiu,“ priznáva Ivan Tásler.

Hranie pod holým nebom miluje aj rocková kapela Zoči Voči, ktorá nedávno oslávila 13 rokov fungovania s albumom s názvom „13“.

Na tomto výbornom festivale sme boli už štyrikrát. Hrali sme podvečer, v hlavnom hracom čase a aj večer po headlinerovi, takže sme si už vyskúšali na tomto festivale asi všetko.  A vždy mal koncert pre nás veľké čaro, hlavne v tom, že sa odohráva v zaujímavo riešenom amfiteátri. Pred pódiom je veľká plocha pre ľudí, ktorí sa chcú poriadne vyskákať v dave. Až potom sa dvihnú miesta na sedenie, ktoré pekne uzatvoria dookola divácky priestor. A preto tu vznikajú aj perfektné fotky kapiel rovno z pódia,” chváli festival bubeník kapely Zoči Voči Vlado Kovár.

Zoči Voči zahrajú zmes osvedčených hitov ako napríklad “Čerešne”, “Stratený” či “Láska – Nenávisť”. Z nového albumu sa môžu fanúšikovia tešiť na tvrdšie veci, ktoré zaručia skladby “Negatív” alebo “13. Komnata”. Na svoje s prídu všetci, pretože zahrajú aj akustické skladby napríklad “Nad Prahou”.

Festival Červeník sa tento rok bude v malej západoslovenskej obci v okrese Hlohovec konať po 53. krát a štartuje už v piatok 10. augusta. Nenechajte si ujsť festival s jedinečnou atmosférou a skvelým programom, okrem IMT Smile a Zoči Voči vám zahrajú Peter Nagy a Indigo, HEX, Tublatanka, Polemic, Zuzana Smatanová, Slobodná Európa, King Shaolin, Jelen, Bystrík Banda, Marián Greksa a Delykvenc, Malý Pric, The Chronic Sleepers či Symfobia. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.sk na https://www.ticketportal.sk/Event/CERVENIK_2018

Zdroj: TS
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf