Hviezdou festivalu Uprising bude Alborosie, jeden z najpopulárnejších predstaviteľov súčasného reggae.

Bratislavský festival Uprising ohlasuje svojho tohtoročného reggae headlinera. Horúce karibské rytmy ku nám prinesie Alborosie. Pokiaľ je reč o elite jamajskej hudby, medzi najslávnejších a najúspešnejších interpretov zaručene patrí aj Puppa Albo, ako sa Alborosie zvykne prezývať. Spevák a producent, ktorého uznávajú po celom svete, sa v lete po šiestich rokoch vráti na Slovensko.

alborosie_uprising_2016_fb

Svoj nezameniteľný hlas a hity ako „Kingston Town“, „Herbalist“, „Police“ či „Jah Jah Crown“ príde predstaviť na Zlaté piesky so svojou kapelou Shengen Clan. Znamenitá tvorba pôvodom talianského hudobníka, oslovila fanúšikov už od jeho debutového albumu Soul Pirate z roku 2008. Obľúbený hitmaker má stále čo povedať, a s piatimi albumami na konte pripravuje pred letom ďalší, Freedom & Faya, ku ktorému sa následne vydáva na tour so zastávkou aj v Bratislave.

Ako viacerých s podobným talentom ho hudba uchvátila ešte pred dospelosťou, kedy ako člen kapely Reggae National Ticket v 90-tych rokoch prvýkrát prišiel na Jamajku. Kultúra, hudba a život na tomto ostrove ho oslovili natoľko, že sa tam rozhodol zostať a usadiť. Po jeho príchode do rodiska reggae hudby však úspech neprichádzal ľahko. V začiatkoch bol ako cudzinec neakceptovaný a kritizovaný. Nazývali ho „borosie“, čo v jamajskom slangu znamená drzý nehanebník. Tvrdou prácou a preukázaním svojho talentu sa však cez osočovanie preniesol a vyslúžil si uznanie. Svoju prezývku dokonca využil, a zo skratky svojho mena (Albetro D´Ascola) si vytvoril terajšie AlBorosie. Dnes spolupracuje s najväčšími producentami a umelcami ako sú Gentleman, Ky-Mani Marley, Junior Reid, Mykal Rose, Etana či The Abyssinians.

Alborosie & Shengen Clan budú hviezdami deviateho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. V tohtoročnom programe dopĺňa doteraz zverejnené mená ako Nneka, Tarrus Riley a Dean Fraser. Všetky informácie o festivale, programe a vstupenkách nájdete na stránke festivalu www.uprising.sk. Uprising pre svojich fanúšikov pripravil aj neodolateľný výpredaj svojich tričiek, tielok a mikín, ktoré môžete mať spolu s lístkom na Uprising 2016 už od €43 na shop.uprising.sk.

www.fb.com/uprisingreggaefestival
www.uprising.sk

Uprising-Reggae-Festival-2016-fb

Zdroj:  Uprising