IAMX predstavuje video k singlu “Stardust” featuring Kat Von D: Surový kus umenia, ktorý rozvracia pohlavia i žánre v self-directed klipe!

Transgresívny alt/elektro umelec vyráža na svetové turné k novému albumu Alive in New Light (AINL) s Kat Von D ako hosťom vo vybraných skladbách.

IAMX Alive In New Light k dispozícii na: MusicGlue iTunes Spotify

Zvukový a vizuálny provokatér IAMX (alias Chris Corner) v týchto dňoch predstavuje dramatické nové video k skladbe “Stardust,” prvému singlu z aktuálneho albumu Alive in New Light, na ktorom mu hosťuje umelkyňa a spriaznená duša Kat Von D. Ako prvá bola v piatok 2. marca odpremiérovaná cenzurovaná verzia klipu: www.youtube.com/watch?v=-NZgqqsvrsI

Necenzurovaná verzia sa dočkala svojej celosvetovej premiéry na webe Playboy.com v piatok 9. marca: www.playboy.com/articles/iamx-uncensored-stardust-video-kat-von-d.

Singel i celá kolekcia jeho remixov bola oficiálne vydaná v piatok 2. marca.

Energické, elektronické experimenty s punkovou energiou a silné textové výpovede, IAMX’ov alternatívny elektronický zvuk, módny vkus, vystúpenia, videoklipy i jeho samotná osobnosť sú šokujúco intímne. Ako inak, iný nie je ani jeho najnovší hudobný počin…

Videoklip k skladbe “Stardust,” ktorá otvára celý nový album, vznikal v centre amerického Los Angeles a režíroval ho samotný Corner. “Prenajal som industriálne vyzerajúci loft a strávil som mesiac experimentovaním so svetlami, zrkadlami a rôznymi kamerovými technikami,” vysvetľuje IAMX. Kat Von D ďalej pomohla pred kamerami vizuálne pretransformovať jednu z členiek kapely – časť videoklipu je zameraná práve na tento obraz, pod silným a surovým svetlom kamier.

Ako kontroverzný umelec interpretuje ďalší zo svojich ešte kontroverznejších videoklipov? “Nikdy nepracujem s pevným, nemenným námetom. Skôr dávam pri nakrúcaní dohromady akési kúsky puzzle. V tejto súvisloti nemám vzťah k príbehom, ale milujem vizuálne umenie a umenie vizuálnej šou. To som sa snažil vložiť do tohto videa. Okrem toho som sa snažil zachytiť malý kúsok emócie, akú vyvolávajú koncerty IAMX, pretože to považujem za veľmi dôležitú časť tohto projektu.”

Okrem režírovania vlastných klipov sa Chris ujal réžie tiež pre iných umelcov, konkrétne ku skladbám “I Am Dust” a “My Name is Ruin” pre svojho blízkeho priateľa, elektronického umelca menom Gary Numan.

Neprehliadnuteľný, kontroverzný a expresívny styling videoklipu “Stardust’ sa stal inšpiráciou pre dizajn a svetelný koncept celého aktuálneho koncertného turné IAMX. “Kostýmy a stylingy boli vytvorené veľmi spontánne a pracovali sme na nich všetci, celá kapela. Všetci sme veľmi slobodné a kreatívne duše a bolo naozaj krásne tráviť takto príjemne čas s členmi mojej kapely, Janine Gezang, Sammi Doll a Jonom Sirenom,” spomína Chris.

Ku kapele sa v klipe pridala aj superstar tatérskeho sveta, Kat Von D. “Kat v tejto piesni spieva nádherne a naozaj som dúfal, že si zahrá aj v klipe. Prišla a dokonale zapadla. Presne vedela, čo má robiť bez toho, aby som ju musel režírovať,” dodáva Corner. “Obaja tvoríme, nie preto, že by sme chceli, ale preto, že MUSÍME.”

Dokonalá ľudská i umelecká súhra oboch umelcov sa už čoskoro odzrkadlí v ich spoločnom novom eroticky ladenom merchandisingu.

Zdroj: TS