Ille predstavujú klip z výletu Na sever a mieria na letné festivaly!

V době, kdy se ostatní chystají cestovat do dalekých krajin, mají ILLE už jeden takový vypečený výlet s detektivní zápletkou za sebou a zbytek léta plánují strávit především v ČR a to jak jinak než festivalově. Při té příležitosti vypouštějí do světa milý DIY klip ze zmíněného výletu a oznamují speciality, které si na letošní festivalovou sezónu připravili.

„Spoluhráč a.m.almela nám poslal z Islandu poněkud záhadnou pozvánku. My jsme se tam za ním vydali a tenhle klip je dokument o tom, jak se ho snažíme na Islandu najít. Nebylo to snadné a nakonec jsme se potkali zase až na koncertu v Čechách. Ten rejkjavický jsme museli odehrát ve třech,“ komentuje kapela netradiční, kompletně na mobilní telefon natočený videoklip, jehož hudebním podkladem je příznačně skladba Na sever z loňského debutu Ve tvý skříni a na nějž se můžete podívat zde https://y2u.be/h52rnrdro88.

Svým způsobem netradiční budou i některé z letošních festivalových koncertů ILLE, z nichž ten nejbližší je v plánu 18. července na Colours of Ostrava. Zazní na něm určitě nejen skladba Na sever, ale také coververze písně Vypsané fiXy Ledňáčci. Ta bude navíc hrát v Ostravě živě ze dvou pódií současně (!), když ji v jeden moment zahrají jak ILLE vystupující od 16:00 do 17:00 na Radegast Czech Stage, tak Vypsaná fiXa, která bude hrát v tutéž dobu na ArcelorMittal Stage.

„Troufám si tvrdit, že to bude poprvé v historii světa, kdy písnička Ledňáčci zazní od dvou živých kapel současně,“ komentuje unikátní časové a prostorové souznění hlavní postava ILLE Olga Königová.

ILLE_foto

Co naopak v tuto chvíli není vůbec jisté je, jak bude – co se setlistu týče – vypadat koncert ILLE na Letní filmové škole v Uherském Hradišti, kde se má kapela 2. srpna postarat o hudební doprovod k americkému němému dramatu na motivy básně Rudyarda Kiplinga The Vampire. Dle slov Königové je ozvučení filmu pro kapelu úplnou novinku a na LFŠ tak půjde o jedinečnou premiéru, jejíž úspěšné zvládnutí si prý ILLE hodlají pojistit přípravou na speciálním soustředění.

Kromě výše zmíněných koncertů absolvují ILLE, kteří průběžně pracují na nových skladbách, během letošního léta a začátku školního roku dalších deset vystoupení, když zahrají například 2. srpna na Besedě u bigbítu, 15. srpna na plzeňském festivalu Živá ulice nebo si po roce opět zopakují svou účast na festivalu v Banátu a chybět nebudou ani 5. 10. na Mezi ploty.

Aktuální koncerty ILLE
18. 7. Ostrava – Colours of Ostrava
1. 8. Bratislava – Hudobný klub U Očka
2. 8. Tasov na Moravě – Beseda u bigbítu
2. 8. Uherské Hradiště – Letní filmová škola
15. 8. Plzeň – Živá ulice
22. – 24. 8. Banát (Rumunsko)
20. 9. Litoměřice – Vinobraní
4. 10. Plzeň – Pilsner Fest
5. 10. Praha – Mezi ploty
25.9. Praha – Jamm klub (akustický koncert)
23.10. Písek –  Cool v plotě (ILLE duo)
20. 11. Plzeň – Divadlo pod lampou

www.projektille.cz
www.supraphonline.cz
www.supraphon.cz

Zdroj: SUPRAPHON a. s.