Imodium na novinke ELEMENT krotí živly.

Po singloch Proud a Spirit je to konečne tu! Nový, v poradí už piaty radový album Imodium Element má svoj oficiálny dátum vydania – piatok 29. septembra. Tí najväčší nedočkavci by si však v kalendári mali zvýrazniť už stredu 27. septembra. Práve v ten deň štvorčlenná partia predstaví svoju albumovú novinku na špeciálnom in-store koncerte v pražskej predajni Supraphon Musicpoint na Jungmannovom námestí 17, kde bude album taktiež prednostne v predaji, navyše s malým darčekom priamo od kapely. V októbri Imodium vyrazí spoločne s kapelou Stroy na turné naprieč republikou.

Novinka, ktorá podľa slov kapely mala ,,najbolestivejší príbeh vzniku zo všetkých doterajších nahrávok“, prekvapí dlhoročných fanúšikov zaujímavým ,,okorenením“ vlastného zvuku a posúvaním hraníc. Napovedajú to okrem iného aj prvé dva zmienené single.  Imodium však ostáva stále verné samo sebe, gitarám a melódiám. Potvrdzuje to aktuálne zverejnená pieseň Divoká řeka, ku ktorej broumovská kapela zároveň vypustila lyric video: https://youtu.be/cJ07NQy6_Z0

K tak trochu ,,mystickému“ názvu Element frontman Thom hovorí: “Keď tvorím, potrebujem nejakú tému, čím nechcem povedať, že robíme koncepčné albumy. Dosť vecí sa zmenilo tým, ako u mňa padla tridsiatka. Všeličo som začal chápať inak. Myslím si, že štyri základné živly stále hýbu svetom a vymyslieť spirit, ktorý má byť piatym elementom, ktorým je každý z nás ako osobnosť, je dobrá téma pre písanie textov. Symbolika piatich bola zrazu všade. Ide o piatu platňu a áno, som veľký fanúšik Bessonovho filmu Piaty element.“

Charakter nahrávky zásadne ovplyvnilo tiež miesto, kde vznikla – nové nahrávacie štúdio v domovskom meste kapely Imodium, Broumov. „Vo chvíli, kedy sa nám zosypal pôvodný koncept nahrávania, niekto spomenul, že v našom rodnom meste vzniklo na dosť atypickom mieste štúdio. Vlialo nám to krv do žíl a vytrhlo nás z letargie, z opakujúceho sa procesu. To kláštorné prostredie sa musí zažiť. Nečakajte žiadnu modlitebňu v rohu a Ježiša Krista na druhej strane. Je to bežné, moderné nahrávacie štúdio, ide však o to, čo sa s vami deje v okamihu, keď z neho vyjdete, „ komentuje to Thom.

Na vydanie albumu Imodium vzápätí nadviaže celorepublikovým turné, ktoré odštartuje 5. októbra v brnenskej Melodce a bude obsahovať štrnásť koncertov. Ich kompletný zoznam nájdete tu: www.imodiumband.cz.

“Turné potrvá dva mesiace a rozhodli sme sa na každej zastávke platňu aspoň symbolicky pokrstiť a mať viacero hostí. Takže, ak toto čítate a máte kapelu, bežte na náš Facebook a do udalosti na vami vybrané miesto nám hoďte odkaz na svoju hudbu. Veľmi radi dáme šancu niekomu mladému a novému,“ vysvetľuje Thom neobvyklý koncept turné, na ktorom sa okrem lokálnych mladých nádejí domácej scény predstaví aj spriatelená formácia Stroy na čele s Michalom Skořepou, ktorý si zahosťoval v prvom singli Proud.

Imodium – Element Tour 2017
05.10., Brno, Melodka
13.10., Chrudim, R klub
14.10., Lanškroun, Apollo
20.10., Jindřichův Hradec, Lucky Pery Club
21.10., Tábor, KC Milenium
26.10., Praha, Rock Café
28.10., Broumov, KD
03.11., Kladno, Poldofka
04.11., Český Krumlov, FabriČKa
10.11., Jihlava, SOUL Music Club
11.11., Uherské Hradiště, Klub Mír
23.11., Hradec Králové, AC Klub
24.11., Kutná Hora, Česká 1 Music Club
25.11., Plzeň, Buena Vista Club

ZDROJ : SUPRAPHON / SOUL FOR SHOW 2017