IMPORTANT: Andrea Fiorino profil.

Andrea Fiorino o sebe s hrdosťou tvrdí, že nikdy nepodľahol vlne Hložkov a Kotvaldov a už v detstve, predovšetkým vďaka svojej mame, v tej dobe barovej speváčke pôsobiacej prevažne v zahraničí, venoval všetok svoj čas počúvaniu zaujímavým spôsobom importovaných nahrávok.

Po páde železnej opony už nebolo počúvanie dance music v Česku závažným problémom a Andrea časom pochopil, že potrebuje alternatívu k vtedajším tanečným trendom v podobe 2 Unlimited alebo Culture Beat.

1140x616_andre_fiorino002

Stále narastajúca obľuba house music, podporená počúvaním nedeľných klubových večerov Lorenza Al Dina, na dnes už neexistujúcej rakúskej stanici CD International, vyvrcholila životným rozhodnutím.

V roku 1995 si vo svojich šestnástich rokoch spoločne s niekoľkými priateľmi zaobstaral staršie gramofóny a zasiahnutý silnou garážovou vlnou kupuje prvé platne. Spoločne s Ladinom a Muzzom, vtedy ešte ako DJ Fiorino, odohrá prvé verejné vystúpenie na party Boom v brnianskom vysokoškolskom klube Spider. Po tom, čo sa ich cesty rozišli, ovplyvnený počúvaním One In The Jungle na britskom BBC Radio One, Andrea chvíľu experimentuje s drum and bass-om, aby sa po niekoľkých párty, ktoré absolvuje ako predskokan pre Dj-ov hrajúcich techno, definitívne vrátil k house music. Zásadným zlomom v jeho kariére je začiatok roka 1999, kedy sa stáva rezidentom v novootvorenom klube Remix v centre rodného Brna.

780_andre_fiorino002

Po niekoľkých rokoch sa však tejto rezidencie vzdáva v prospech hosťovaniu na akciách nielen v Česku, ale aj na Slovensku, v Poľsku, Rakúsku, Taliansku, Chorvátsku, Grécku a vo Veľkej Británii. Od tej doby mal Andrea možnosť vystupovať po boku takých hviezd, ako sú Warren Clarke, ATFC, Paul Farris, Layo & Bushwacka!, Space DJz a ďalší. Jeho sety ste v minulosti mohli pravidelne počuť v rámci programu Kissmánia (Kiss Hády – Brno, Kiss Publikum – Zlín, Kiss Morava – Ostrava), alebo v programe Party time na pražskom rádiu Expres. Momentálne je Andrea strojcom svojho vlastného programu Andrea Fiorino Mastermix, vysielaného každý týždeň viac ako tridsiatimi rádiami.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/183580227″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Okrem toho sa Andrea spoločne s niekoľkými priateľmi venuje tvorbe vlastných houseových trackov a remixov. Jeho produkčné portfólio obsahuje niekoľko úplne vlastných skladieb či bootlegov, ale aj remixy pre skupiny Maduar, A-Tak!, Monkey Business, Kava Kava alebo Dj-a Nea.

FB Event https://www.facebook.com/events/429771907170375/?context=create&previousaction=create&source=49&sid_create=693500106

IMPORTANT_2015-01-31_La Coca Club_A3_PRINT

Zdroj: ThomasDeXter