IMT Smile a Lúčnica finišujú s nácvikmi na spoločné turné.

Hudobno-tanečné predstavenia Made in Slovakia Umeleckého súboru Lúčnica a kapely IMT Smile sa nezadržateľne blížia. Už o pár dní sa predvedú fanúšikom v Bratislave a v Košiciach.

Prípravy na veľkolepú show trvajú už vyše pol roka, no najintenzívnejšie prebiehajú práve v týchto dňoch. Celý tím, pozostávajúci z takmer stovky ľudí, je práve na sústredení v Piešťanoch, kde od skorého rána do neskorých večerných hodín nacvičujú choreografie a hudobné čísla. To všetko pod prísnym režisérskym dohľadom Jána Ďurovčíka, ktorý si vzal na starosť prepojenie týchto dvoch, na prvý pohľad diametrálne odlišných, umeleckých svetov.

IMT_Lucnica_skusky03_foto Igor Frimmel

„Naozaj vidím dobrú, veľkú a kultivovanú show s prienikmi, ktoré divákov dvihnú zo sedadiel. IMT Smile i Lúčnica sú chronicky známe, no vymysleli sme rôzne nové a zaujímavé záležitosti, ako to celé pospájať. A keď prídu momenty, že niečo zaznie a zatancuje sa inak, to ľudí určite nadchne,” opisuje prípravy projektu režisér.

Skúšky prebiehajú už na reálnom pódiu s obrovskou konštrukciou, špeciálne navrhnutou a vyrobenou pre tieto predstavenia a diváci sa môžu tešiť aj na skvelú svetelnú show. Nebudú chýbať kostýmy a kroje z mnohých kútov Slovenska, v ktorých sa predvedie Lúčnica, a necháme sa prekvapiť, či aj členovia IMT Smile.

IMT_Lucnica_skusky06_foto Igor Frimmel

Na skúškach nechýba ani umelecký vedúci Lúčnice, prof. Štefan Nosáľ, autor choreografií, ktorý na celý projekt odborne dohliada. S Ivanom Táslerom si hneď padli do noty. “Myslím, že si dobre rozumieme, našli sme spoločnú reč a máme o predstaveniach rovnakú predstavu. Vravel mi, že sa mu to, čo videl na pódiu a priebeh skúšok páči. Cíti, že to, čo robíme, robíme s vášňou, s láskou a z celého srdca. V tom sme si veľmi podobní. Mám rešpekt pred jeho umením a životným elánom, ktorý prejavil aj na párty, ktorú sme v jeden večer mali, keď si s nami aj zatancoval,” teší sa zo spolupráce líder IMT Smile.

Zdalo by sa, najmä v procese príprav, tvorenia a nápadov, že by mohlo dochádzať aj k súboju veľkých a silných osobností, ktoré sú ako na strane Lúčnice, tak aj IMT Smile. Ďurovčík však vysvetľuje: “Pokiaľ je tak veľká kvalita na oboch stranách, ako režisér občas musím korigovať emócie, niekedy sme aj búchali po stole, ale zatiaľ je to všetko v poriadku, patrí to k tomu. Poznám Ivanove myšlienkové pochody, aj profesora Nosáľa a všetci traja máme radi veľké, silné a ostré emócie a to sa veľmi dobre stretlo pri tomto projekte.”

IMT_Lucnica_skusky01_foto Igor Frimmel

Pre obrovský záujem o vstupenky organizátori pred časom pridali niekoľko predstavení. Z pôvodne plánovaných dvoch napokon IMT Smile a Lúčnica odohrajú predstavevení až päť. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

Termíny predstavení:
Bratislava: 13.12.2014 od 19.00 h. – Incheba Expo Aréna
Bratislava: 14.12.2014 od 19.00 h. – Incheba Expo Aréna
Bratislava: 15.12.2014 od 19.00 h. – Incheba Expo Aréna
Košice: 18.12.2014 od 19.00 h. – Steel Aréna
Košice: 19.12.2014 od 19.00 h. – Steel Aréna

Predpredaj vstupeniek: www.ticketportal.sk
Viac info na: www.facebook.com/imtlucnica

plagat pridane predstavenia

Zdroj: Anna Tásler-Onderková – PR Manager projektu IMT Smile a Lúčnica