IMT SMILE na Spišskom hrade a tipy na víkend!

V piatok 3.augusta 2012 o 20.00 hod. sa na dolnom nádvorí Spišského hradu uskutoční koncert skupiny IMT SMILE. Príďte si vychutnať jedinečnú atmosféru hradných koncertov a spojiť zážitok z kvalitnej hudby a príjemného prostredia nočného Spišského hradu.

Koncert sa koná v rámci kultúrneho festivalu LETO NA HRADE. Vstupenky je možné si kúpiť v SNM – Spišskom múzeu v Levoči, v historickej radnici v Levoči, v Dome Majstra Pavla v Levoči, na Spišskom hrade a v Turistickom informačnom centre v Spišskom Podhradí. Bližšie informácie o koncerte a predaji vstupeniek vám podajú na tel. č. 053/4512786. V sobotu 4. a v nedeľu 5. augusta je na Spišskom hrade navyše Šermiarsky víkend. Účinkuje šermiarska skupina Páni Spiša.

Tento víkend však bohatý program ponúkajú aj iné múzea, patriace pod Slovenské národné múzeum. V sobotu 4. augusta na hrade Červený Kameň vás od 18.30hod do 23.00hod nočné prehliadky hradu zavedú do obdobia, kedy ho obývali členovia vznešenej rodiny Pálffy. Hlavne vďaka nežnejšej časti ich rodu môžete získať mnoho nových a cenných informácií.

V Múzeu Bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň si v sobotu 4. augusta môžete pozrieť historické turecké zbrane a vypočuť rozprávanie o období protitureckých vojen na zrúcanine, na podujatí Komorný koncert na zrúcaninách.

Ak máte radi kvety, 4. a 5. augusta 2012 sa príďte pozrieť do Slovenského národného múzea v Martine na výstavu Gladioly a strávte tento víkend s najkrajšími kvetmi leta.

Zdroj: Slovenské národné múzeum