In Jazz We Trust: 27. februára sa v bratislave predstaví fenomenálny saxofonista Marcus Strickland!

Saxofonista Marcus Strickland patrí k najvýraznejším talentom mladej generácie amerických jazzmanov. Hudobník, ktorý 27.2 vystúpi v bratislavskom Nu Spirit Clube je bez akýchkoľvek pochybností nasledovníkom silnej tradície newyorského jazzu. Do hlavného mesta príde Strickland spolu so svojím kvartetom predstaviť najnovší album Triumph of the Heavy.

Marcus Strickland

Siedmej sólovej nahrávke mimoriadne talentovaného saxofonistu udelil prestížny hudobný magazín Downbeat cenné štyri a pol hviezdičky. Zásadné ocenenia zbiera Strickland takmer od začiatku svojej kariéry. Potom ako sa z Floridy odsťahoval do New Yorku, aby sa dostal ešte bližšie k jazzovej špičke, sprevádzal legendárneho bubeníka Roya Haynesa. Za album Fountain of Youth, ktorý spoločne nahrali, si dokonca vyslúžil nomináciu na cenu Grammy. Vlastnými kompozíciami sa začal Strickland prezentovať v roku 2001 a okamžite rozbúril vlny moderného amerického jazzu.

V roku 2005 ho slávny časopis Jazz Times vyhlásil za objav roka a v už v spomínanom Downbeate sa zase stal vychádzajúcou hviezdou soprán aj tenor saxofónu. Dnes je Marcus Strickland pevnou súčasťou svetovej jazzovej špičky. To potvrdzuje aj fakt, že za svojho nástupcu ho označil geniálny saxofonista Wayne Shorter. Marcus Strickland je prvým menom tohtoročnej série koncertov s výstižným označením In Jazz We Trust.

Nu Spirit Club sa vďaka nej stal dôležitým bodom na mape všetkých milovníkov kvalitného jazzu. 27.2 do Bratislavy príde jazzman, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť. Nezmeškajte preto šancu vidieť strhujúce vystúpenie Marcusa Stricklanda v intímnom prostredí klubu. To totiž jazzu stále pristane najlepšie.

Bližšie informácie o koncerte Marcusa Stricklanda nájdete na tomto odkaze: https://www.facebook.com/events/242048589214469/

www.realmusichouse.sk

Marcus Strickland

Zdroj: Real Music House
Publikoval: Redakcia GREGI.NET