In Jazz We Trust pokračuje koncertom gitarového esa Andreasa Varadyho s Radovanom Tariškom.

Koncertná séria In Jazz We Trust pokračuje 14. novembra vystúpením jedného z najväčších domácich jazzových talentov, virtuózneho gitaristu Andreasa Varadyho. Rodák z južného Slovenska stihol ešte pred dovŕšením 18. narodenín vydať album na prestížnej značke Verve Records a sa stať protežantom legedárneho Quincyho Jonesa, podľa ktorého ja Andreas jedným „z najtalentovanejších ľudí na tejto planéte.“

Zo zázračného dieťaťa, ktoré pred takmer 10 rokmi zaujalo virtuóznym hraním na uliciach Dublinu, sa napriek stále mladému veku stáva vyzretý hudobník. Dokazuje to aj čoraz častejšími spoločnými koncertami s o generáciu starším saxofonistom Radovanom Tariškom, s ktorým sa 14. novembra postaví aj na pódium bratislavského Nu Spirit Club. Sprevádzať ich bude zvyšok Andreasovho Family Tria, otec Bandi na basgitare a mladší brat Adrian na bicích. 

varady-tariska

Koncert je súčasťou série podujatí in Jazz We Trust, ktoré prinášajú špičkový domáci a zahraničný jazz, tam kde sa tento žáner zrodil a kam aj patrí: do intímnych klubových priestorov. V jej rámci si v Nu Spirit Club zahrali zahraničné hviezdy ako David Sanborn alebo Robert Glasper ako aj domáca jazzová špička.

Prepredaj začína na 10 eurách (plus manipulačný poplatok) v sieti Ticketportál. O Djskú bodku za koncertom sa postará DJ Kinet, moderátor nedeľnej relácie Nu Spirit_FM na Rádiu_FM. 

Andreasova webstránka
Fotky z koncertu v Nu Spirit Clube v máji 2015
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1134254403327105/

Zdroj: Nu Spirit