In Jazz We Trust presents Cha Bud! live, Petijee + Space Cats & Stroon!

Štvrtok 22. februára 2018 bude Nu Spirit Club patriť multi-žánrovým fúziám, ale hlavne pôvodnej slovenskej tvorbe. Košická kapela Cha Bud! POKŔSTÍ svoj debutový album Nice To Eat You, ktorého krstným otcom bude Peter LIPA. Ako hostia vystúpia Petijee s kapelou Space Cats a Stroon.

Petijee + SPACE CATS
Vlastným menom Peter Urbanec je beatmaker, sólový aj tímový hráč, z Prešova. Jeho počiny vychádzajú pod krídlami vydavateľstiev Humble Grooves a Ajlavmjuzik. Spolu s Eremenom má na konte album Únikový východ z júna 2014. Ako sólový producent má toho na rováši viac. Singel Killing Time Drinkin Wine z novembra 2013 nasledovalo o rok neskôr EP s názvom T.O.F., ktoré obsahuje aj skladbu Cink s Biomatom.

V roku 2015 sa zúčastnil ako participant pražského Red Bull Music Academy Basscampu, kde vznikla v spolupráci s Ešli (The High Corporation), Rezňom (Walter Schnitzelsson) a GLGN-om skladba Perplexed. V roku 2016 si ho vybral český Dtonate medzi top Slovákov, ktorí remixovali singel Amaze Me. Spolu s ním sa predstavili ešte FVLCRVM, Stratasoul a Aceman. Debutový album s názvom Soul Paper Scissors vyšiel 7.2. 2017 a vinylová verzia je vypredaná. Album aktuálne naplno boduje najzvučnejším singlom About love s hosťujúcim Miles Bonnym. Petijee hráva ako dj (sety aj vlastnú produkciu), taktiež s kapelou Space Cats.

Petijee – samples
Lubos Ezo Ambrozai – drums
Julian Ratica – keys
Milos Bulik – bass


Stroon
Stroon je jeden z najvšestranejších hudobníkov na Slovensku s množstvom štúdiových a koncertných projektov. Jeho sólo vystúpenia kombinujú minimalistický prístup v elektronickej aj akustickej podobe. Rovné mid-tempo bíty ako aj pomalšie experimentálne polohy sú pokryté synthovými plochami jemu vlastnými. Nad všetkým žiari trblietavý zvuk vibrafónu.
So štyrmi EP a niekoľkými trackmi na rôznych kompiláciach, tuctom spoluprác a projektov (Puding pani Elvisovej, Cluster Ensemble, Sunrise Hangar, Longital) a niekoľkými soundtrackmi k nemým filmom je Stroon jeden z najplodnejších a najvšestranejších hudobníkov na Slovensku. Jeho sólo vystúpenia kombinujú minimalistický prístup aj v elektronickej a aj akustickej podobe. Rovné mid-tempo bíty ako aj pomalšie experimentálne polohy sú pokryté synthovými plochami jemu vlastnými. Nad týmto všetkým sa vznáša trblietavý zvuk jeho vibrafónu. Solar Preludes (Exitab, 2016) je jeho najnovší release, na ktorom spája zvuk vibrafónu a skreslených gitár v kompozíciách venovaných ambiguite slnka. Stroon tak patrí jednoznačne medzi popredné mená alternatívne-elektronickej scény, ktorý nechýba v line-upoch väčších či menších hudobných festivalov.

Cha Bud!
Kapela Cha Bud! (rómsky „Zjedz veľa!“) sa sformovala v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. V repertoári, ktorý za túto dobu vytvorila je možné nájsť vplyvy súčasného jazzu, groove, tanečného funku, ale aj d´n´b či dubu. Kompaktný zvuk, v súčasnosti až osem členného zoskupenia hudobníkov neustrnul vo fusion hudbe 70. a 80. rokov, ale reflektuje aktuálne svetové hudobné postupy. Pôvodné kompozície autorov Mateja Lazára, Petra Šafráneka a Pavla Jeňa nie sú postavené len na tradičnej jazzovej forme “téma, solo, téma”, ale pracuje i na viacvrstvových plochách s experimentálnym elektronickým zvukom. Po množstve klubových či festivalových koncertoch sa košická skupina v roku 2014 presadila aj u odbornej poroty, keď v súťaži „Nové tváre slovenského jazzu“ získala cenu za kolektívny výkon a hráč na klávesové nástroje Matej Lazár cenu za kompozíciu. V roku 2015 Cha Bud! zvíťazili v súťaži Mladých talentov na svetovo uznávanej akcii Bratislava Jazz Days / Bratislavske Jazzove Dni a mohli tak otvárať ostatný ročník BJD z hlavného pódia. V závere minulého roka skupina vydala svoj debutový album Nice To Eat You, ktorý na koncerte v Nu Spirit Clube pokrstí Peter Lipa.


Viktor Balog – drums
Matej Lazár – keyboards
Peter Šafránek – guitar, talkbox
Adam Richter – bass
Filip Molčányi – altSax
Viktor Vaitovič – tenorSax
Pavol Jeňo – trumpet
František Beneš – percussions

Facebook event: In Jazz We Trust presents Cha Bud! live, Petijee + Space Cats & Stroon

Lístky v predaji v sieti Ticketportal SK alebo online na https://www.ticketportal.sk/Event/In_Jazz_We_Trust_presents_Cha_Bud_live_Petijee

Zdroj: TS