Indická klasika v spojení počítačovej hudby rozoznie bratislavskú A4-ku.

V sobotu 9. júna o 20.00 sa stretnú dva hudobné protipóly Rian Treanor & Nakul Krishnamurthy (UK, IN) v A4 – priestore súčasnej kultúry a dokážu, že znejú super aj spolu.

Priaznivci rytmických dekonštruktérov ako SND, Evol či Lorenzo Senni, pozor! Aj na Slovensku zažijeme prelomovú spoluprácu britského elektronika Riana Treanora s indickým skladateľom Nakulom Krishnamurthym, ktorá prepája princípy indickej klasickej a radikálnej počítačovej hudby. Z algoritmického sekvencovania využívajúceho nepravidelné metrá vyrastá fascinujúci, rytmicky pulzujúci vesmír. Dielo malo pôvodne premiéru v roku 2016 v indickom Chennai počas návštevy Marka Fella a Riana Treanora (ktorých vraj spája viac než len hudobná príbuznosť) v rámci ich návštevy zameranej na výskum tradičnej indickej hudby, nasledovalo uvedenie na Counterflows Festival 2017 v Centre for Contemporary Arts v Glasgowe a na ďalších miestach.

16 colours rovná sa aktuálny sólový live projekt Bratislavčana Petra Kudličku, predtým vydávajúceho na Exitabe pod menom EGA. Šťavnaté rytmy, digitakty a moduláre v delikátnom vydaní nenechajú žiadnu nohu pokojnou.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Bratislavský samosprávny kraj.

WEB
FACEBOOK EVENT
Lístky
https://bleep.com/release/94241-rian-treanor-contraposition-ep
https://www.riantreanor.com/nr_coll/

Zdroj: TS