Iné Kafe odštartovali oslavu dvadsiatky na veľkom turné.

Na scéne sú od roku 1995 a celý rok 2015 plánujú oslavať kapelovú dvadsiatku vo veľkom štýle. 1. januára 2015 vyšiel oficiálne nový album Nevhodný typ a hneď sa vybrali na veľké trojmesačné  turné  20 rokov Nevhodní EU tour 2015, ktoré zakončili v sobotu 28.3. 2015 pred vypredaným bratislavským Ateliérom Babylon.

“Práve sme skončili svoje turné k 20. výročiu kapely. Bolo to doposiaľ naše geograficky, časovo a aj návštevnosťou najväčšie turné. Obišli sme 5 krajín – Srbsko, Anglicko, Írsko, Česko a samozrejme Slovensko” hodnotí líder kapely Vratko Rohoň a dodáva ďalšie informácie:

“Turné trvalo takmer 3 mesiace, videlo nás 21.327 ľudí, nacestovali sme 11.740 km a odohrali 1.634 minút hudby. Všetko prebehlo v celku dobre, bolo lokalizované hlavne do väčších klubov, na niektorých miestach dokonca do hál. Takmer všade bolo vypredané. Turné ako celok hodnotím výborne. Čo nás naozaj prekvapilo, bola skvelá návštevnosť, aj na miestach, ktoré nie sú zrovna štandardnými koncertnými štáciami. A tiež zloženie publika, ktoré máme naozaj vekovo veľmi pestré. Boli tam ľudia od 14 do 50 rokov”. 

IMG_5468-1

Turné sa nevyhlo komplikáciám. Jedna z nich bola bezpečnostná a druhá  zdravotná.

“Boli sme nútení odrieknuť koncerty na Ukrajine, kvôli situácii, ktorá je tam stále pomerne zložitá a zasahuje aj do organizácie koncertov.  A zdravotné problémy nás neobídu na žiadnom turné. Sme klasickí koncertní “roboši”, ktorí sa vozia v dodávke spolu s technikou, nemajú limuzíny ani vyčačkané šatne či 5 hviezdové hotely a fullservis okolo seba. Po pražskom koncerte, ktorý sme odohrali z posledných síl, sme boli nútení nasledujúce koncerty v Poľsku preložiť. Momentálne jednáme o náhradných termínoch. Našich poľských fans to nepotešilo, ale situáciu pochopili,” objasnil Vratko.

Teraz ich čaká chvíľa oddychu a na zvyšok výročného roka 2015 “nakopnú motor” Iné Kafe opäť na plné obrátky.

IMG_5443-1

“Chceme, aby bol tento rok pre našich fanúšikov výnimočný. 20 rokov kapely nie je sranda. Je to malý zázrak. Veľmi dobre si totiž pamätáme naše začiatky a neprežiť by bolo také jednoduché. Ale naspäť k plánom. Po letnej sezóne festivalov sme prichystali na obdobie september až december ďalšiu špecialitu. Volá sa 4×4 tour 2015 čo znamená 4 albumy, 4 mestá, 4 kraje a 4 mesiace. Jednoducho povedané, od septembra  do decembra vždy raz do mesiaca zahráme jeden kompletne  celý album + pár best of songov v jednom hlavom meste daného územia, čiže SLOVENSKO – Bratislava (album Je tu niekto?), ČESKO – Praha (album bez udania dôvodu), MORAVA – Brno (album Čumil) a SLEZSKO – Ostrava (album Príbeh),“ prezradil plány Vratko Rohoň

Dátumy a podrobnosti koncertov a turné budú postupne zverjňované na  facebooku a stránke  skupiny Iné Kafe

www.inekafe.sk
https://www.facebook.com/inekafe

Zdroj: Pali Hudák