Insania: Ať shoří v pekle všechny kapely světa.

Insania uvádí videoklip ke skladbě „Ať shoří v pekle všechny kapely světa!“ z posledního dvěma Anděly oceněného alba „Zapal dům poraž strom“.

Animovaný klip vytvořil Petr Jindra, student oboru Animovaná tvorba na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. „Je to ironická nadsázka a strefujeme se v ní sami do sebe. Každá kapela vydává novou desku s vírou, že tím spasí svět … a pak ji čeká strašné zjištění, že svět o spásu nestojí. Tohle je nabubřelý příběh o kapele, co chystala velké věci. Jenže velké věci obvykle ztroskotají na přízemních maličkostech. Manažer Joe (notorický hochštapler a stará svině) zmizí i s utrženými penězi… A zůstává jen zmar a hořká pachuť přetvářky: tohle je showbusiness,“ uvádí ke klipu Poly, hlavní představitel Insanie. „Klip zároveň pojímá rockové kapely jako novodobé falešné mesiáše, kteří kážou ovečkám na novodobých bohoslužbách/rockových koncertech (Ježíš vás miluje, ale my vás milujeme ještě víc!). Prosíme jen, abyste to nebrali úplně vážně!“ dodává.

 Insania_2013

Od poloviny února Insania pravidelně koncertuje. Nejblíže bude k zastižení 14.3. v Praze v rámci festivalu Žižkovská noc (Palác Akropolis), 27.3. v Náchodě s kapelou První hoře (Fun Club Bazzen) nebo den poté v brněnském Sono Music Centru společně s metalovou legendou Root.

14.3. Praha, Žižkovská noc, Akropolis
27.3. Náchod, Fun Club Bazzen (+ První hoře)
28.3. Brno, Sono (+ Root)
10.4. Blansko, Rachota
11.4. Hodonín, DK (+ LikeFool)
18.4. Karviná, Hard Cafe
24.4. Polička, Divadelní klub
08.5. Kroměříž, Stará masna
23.5. Cross Fest, Chlum u Křemže

Zdroj: Kontra Production