Inside Llewyn Davis – filmový soundtrack ako oslava prostého pesničkárstva.

Začiatkom marca vstúpi do slovenských kín filmová novinka bratov Coenov. Film Inside Llewyn Davis je príbeh prostého muzikanta, ktorý je zasadený do šesťdesiatych rokov minulého storočia a bol údajne inšpirovaný životom skutočnej hudobnej postavy.

Svetovú premiéru mala táto snímka už v novembri a slovenská je naplánovaná na 6.marca 2014. Pri tejto príležitosti vychádza aj soundtrack zostavený z piesní, ktoré zaznejú vo filme.

Album produkoval T Bone Burnett, s ktorým Joel a Ethan Coenovci už spolupracovali. Burnett patrí k vyhľadávaným producentom a zvukovým majstrom. Tentokrát sa spojil s Marcusom Mumfordom, ústrednou postavou anglickej folk-rockovej kapely Mumford & Sons a spoločne pripravili pôsobivý album. Soundtrack Inside Llewyn Davis je oslavou pesničkárstva, čistou krásou tradičného amerického folku.

V hlavnej úlohe filmového muzikanta exceluje charizmatický Oscar Isaac, ktorý naspieval i podstatnú časť soundtracku. Na niektorých skladbách sa podieľal aj Justin Timberlake, ktorý vo filme stvárnil jednu z vedľajších rolí. Soundtrack obsahuje aj doposiaľ nevydanú štúdiovú verziu Farewell od Boba Dylana a vychádza na rešpektovanej značke Nonesuch.

https://www.deezer.com/album/7082454

OST - Inside Llewyn Davis

Zdroj: Renáta Tomášová, Marketing & Promotion Manager