Insidious: Kapitola 2 – Neújdeš, duchovia sú ty stále v pätách.

Rodina Lambertovcov by si konečne chcela užívať pokojný život ale nedá sa, ich predošlé prepojenie zo svetom duchov nie je uzavreté. Vidiny Renai Lambertovej (Rose Byrne) sú opäť čoraz desivejšie, nepomáha ani utišovanie zo strany manžela Josha (Patrick Wilson), deti sú pod neustálim tlakom a prenasledované tajomnými výjavmi.

Josh na prvý pohľad chce do rodiny priniesť pokoj ale zo dna na deň ostáva čoraz tajomnejšou postavou, až sa jeho správanie zmení na teror, niečo záhadné ho ovláda. Zúfalej Renai našťastie prídu na pomoc známy priatelia aby vymietli temné zlo…

3S7C0771.CR2

O filme: Režisér James Wan sa tento rok moc nešetrí a samozrejme ani nás filmových fanúšikov a po krátkej dobe nám ponúka ďalší desivý horror. Tento krát ide ale o pokračovanie nízko rozpočtového horroru Insidious z roku 2010, ktorý sa stal zo skromným rozpočtom $1,5milióna hitom ktorý takmer utržil celosvetovo $100miliónov. A tak prichádza pokračovanie, ktoré je opäť natočené za skromný rozpočet a taktiež sa mu v kinách slušne darí.

IL1A1630.CR2

Lenže úroveň filmu zapadá do rutinnej priemernosti, lebo lakačky ako vŕzgajúca a otvárajúca sa skriňa, veci čo sa naokolo stále zapínajú ako klavír, rádio, detský pavúk, prebiehajúce mátohy,… už nemajú patričný efekt a už prídu ako obohraná platňa. Aj keď treba uznať že atmosféru a napätie to má miestami dosť dobre spracované ale čo je dosť na škodu a to že najviac príbehu ubližujú komické odľahčenia. Áno práve tie dosť likvidujú dobre vystavané vypäté scény, kde už už ide o život a nakoniec sú tieto scény uzavreté vsuvkou kde sa niekto doslova komicky zvalí na zem a cez neho padne pre istotu ešte ďalší típek a takýchto momentiek tu nie je málo, takže miestami tento film skôr pripomenie dobre zinscenovanú paródiu. Tým pádom stráca film na akejkoľvek lepšej atraktívnosti.

IL1A3503.CR2 (FSR:AA)

Hodnotenie filmu: 55%
Originálny názov filmu: Insidious Chapter 2
Komerčný ohlas filmu Insidious: Kapitola 2 (k 22.9.2013):
Rozpočet: $5 miliónov
Otvárací víkend v USA: $40,272,103
Tržby v USA: $61,608,632
Tržby mimo USA: $9,294,077
Tržby Celosvetovo: $70,902,709

V Slovenských kinách od 19.9.2013

Insidious 2 (1)

Napísal: Matúš Gajdošech