Insomnia: Rozhovor Dj Schimek!

1. Otrepaná otázka. Ako si prežil leto?


Ako každý rok čiže veľmi veselo. Aj keď tento rok, čo sa počasia týka, sa mi zdá že leto letelo niekde bokom a strednej Európe sa vyhlo. Také zlé počasie a toľko pokazených open air-ov ako tento rok si veru ani nepamätám. Samozrejme okrem hrania a zábavy bol tiež odpočinok a dovolenka s rodinkou.




2. Ktorá letná party bola pre teba tá naj.


Čo sa domoviny týka, z tých všetkých veľkých letných párties kde sa hráva poriadne techno či techhouse zostal vlastne iba BeeFree a tento rok som si ho preto poriadne užil. Nielen ako DJ ale taktiež ako účastník ktorý si chce vytancovať telo aj dušu. Tí čo boli na techne v sobotu ráno to môžu potvrdiť. No a v Poľsku by som výnimočne pozitívne ohodnotil napríklad One Love Festival, ktorý je okrem skvelého lineupe-u a vynikajúcej zábavy známy aj svojim ušľachtilým charitatívnym cieľom.



3. Hrával si v časoch keď sa rodila klubová scéna v Československu. Ako si pamätáš na tieto časy?


Boli sme bandou nadšencov, ktorí napriek prekážkam a zlým ekonomickým podmienkám chceli zmeniť hudobný vkus mladej generácie a takto nás priblížiť svetu. trochu naivne sme verili, že za 20 rokov dobehneme anglickú scénu a robili sme pre to všetko čo bolo v našich silách. Veľa vecí sa skutočne zmenilo k lepšiemu, bohužiaľ nie všetko v čo sme dúfali sa podarilo. Náš maličký národ si skrátka ide svojou cestou a o dobehnutí anglicka môžeme stále iba snívať. Ale aj tak to boli krásne časy ktoré sa už nikdy nezopakujú a som šťastný že som ich mohol pomáhať tvoriť.


Dj Schimek



4. Na scéne pôsobíš okolo 20 rokov. Nikdy si si nepovedal, že už je toho dosť a skončíš?

Tak ako všetko aj djing má svoje lepšie aj horšie fázy. Ja som v dj-skom biznise už tak dlho, že by to bol zázrak, ak by sa akurát mňa horšie obdobia netýkali Mal som „dj-skú“ krízu už niekoľko krát. Vždy to súviselo z nejakými závažnými životnými zmenami ako manželstvo, kariéra, presťahovanie sa do Poľska, zdravotné problémy, deti, rodina. Ale takéto obdobia pochybností u mňa našťastie trvajú vždy krátko. Presne toľko aby som si uvedomil ako veľmi mi hudba a hranie chýba a neviem bez nich normálne existovať. No a hneď je po kríze
.


5. Ako si spomínaš na svoje hrania na Insomnii? Uvedomuješ si, že je to asi najdlhšie trvajúca party na Slovensku?


Uff, tak to som si vlastne ani neuvedomil. Gratulujem a teším sa že môžem byť naďalej súčasťou pokračovania takejto Legendy.



6. Na čo sa môžu návštevníci Insomnie tešiť v tvojom podaní?


Ako vždy okrem najlepšej novej hudby prinesiem široký úsmev a megadávku pozitívnej energie. Verím že sa všetci budeme perfektne baviť až do bieleho rána. Už sa neviem dočkať!

Insomnia

Zdroj: Insomnia
Publikoval: Redakcia GREGI.NET