Inšpirované prírodou: Výstava fotografií Tomáša Hulíka!

Slovenské národné múzeum pripravilo výstavu fotografií Tomáša Hulíka pod názvom Inšpirované prírodou. V sídelnej budove SNM na Vajanského nábreží si môžete túto výstavu pozrieť do konca januára budúceho roka.

Tomáš Hulík pracuje v televíznom prostredí ako kameraman, producent a režisér. Nakrútil niekoľko filmov o bobroch, ktoré vysielali televízie ako ZDF, ARTE, či Discovery Channel. Produkoval a ako hlavný kameraman nakrútil film o Vysokých Tatrách (Vysoké Tatry – Divočina zamrznutá v čase), o rysoch zo zoo na ich ceste do voľnej prírody (Návrat rysov) a o krásach Slovenska v najnovšom dokumente Cesty Slovenskom.

Jeho fotografická tvorba zachytáva prírodu, najmä živočíšnu, ale nie je mu cudzia ani reportážna tvorba (napr. tsunami na Sumatre v roku 2005). Publikuje svoje fotografie v časopisoch National Geographic, GEO a Universum. Výber jeho fotografií poskytuje unikátny pohľad na rozmanité prírodné motívy, či zvieratá, ktoré ochotne pózujú pred objektívom fotoaparátu. Súčasťou výstavy sú aj spomínané dokumentárne filmy Tomáša Hulíka.

Zdroj: SNM