IONS naživo v novém videu i na podzimním turné

Kapela IONS, jejíž deska Counterintuitive letos získala ocenění za album roku v kategorii Hard & Heavy v cenách Radio_Head Awards slovenského Radia FM, zveřejnila živou verzi skladby Birds of Reminiscence. Ta vychází u příležitosti znovuvydání alba Counterintuitive na vinylu u amerického labelu Willowtip Records.  

V historicky první live session kapely účinkuje i zpěvačka Nina Tarasovičová (ex-NOV), která se zhostila svých partů ze studiové verze a doplnila skladbu o novou zpěvovou linku namísto chybějící trubky Paola Raineriho. „Chceli sme natočiť live session ku skladbe Birds of Reminiscence v nejakom atypickom, nemetalovom prostredí,“ přibližuje k natáčení zakladatel skupiny Jakub Tirčo. „A keď sa naskytla možnosť využiť chatu v Nízkych Tatrách, vedeli sme, že to bude perfektné spojenie s náladou tejto skladby a zároveň to dá znovuvydanému albumu druhý dych!“ dodává. Counterintuitive vychází znovu také jako 2LP, a to hned ve třech barevných provedeních, která lze objednat na oficiálním Bandcampu kapely nebo na tomto odkazu: https://www.willowtip.com/releases/details/ions-counterintuitive-2xlp.aspx.

IONS se současně vydávají na podporu aktuálního oceňovaného alba na podzimní turné, které odstartuje na prestižním festivalu ProgPower Europe v nizozemském Baarlo. Nevynechají však ani několik tuzemských měst. Detailní informace o koncertech budou postupně zveřejňovány na sociálních sítích kapely.

Termíny turné:
6.10.   Baarlo, Nizozemsko – Progpower Europe Festival
17.10. Katowice, Polsko – Katofonia jazz&blues club
18.10. Kraków, Polsko – Rockhouse Studio
19.10. Martin, Slovensko – Barmuseum / NaCZivo 2024
24.10. Brno, CZ – ArtBar
25.10. Trenčín, Slovensko – Klub Lúč
26.10. Budapešť, Maďarsko – Analog Music Hall
27.10. Bratislava, Slovensko – Pink Whale – Prog Coffee Fest
7.11.   Praha, CZ – Futurum Music Bar
8.11.   Mariánské Lázně, CZ – Club Na Dvorku
9.11.   Olomouc, CZ – Hell Paso
29.11. České Budějovice, CZ

https://linktr.ee/ionsband
Live session video Birds of Reminiscence  ► https://youtu.be/krkjAvToNwQ?si=lV80uWodlj2Olu80   
Objednávky LP Counterintuitivehttps://www.willowtip.com/releases/details/ions-counterintuitive-2xlp.aspx
http://ionsband.bandcamp.com

TS