IRON MAIDEN vydajú znovu záznam Maiden England.

Metalová ikona IRON MAIDEN vydá koncert Maiden England na 2DVD. Legendárny záznam z roku 1988 vyjde na digitálnom nosiči vôbec prvýkrát a v obchodoch sa objaví 25.3.2013.

Skupina Iron Maiden patrí k najpopulárnejším reprezentantom britskej rockovej hudby. V nedávnej ankete usporiadanej pri príležitosti diamantového výročia kráľovnej bol ich album The Number Of The Beast zvolený za najlepší britský album posledných šesťdesiatych rokov. Taktiež v našich končinách je táto kapela veľmi obľúbená a metaloví nadšenci určite privítajú správu o novom vydaní Maiden England.

Nahrávka bola natočená počas svetového turné k albumu Seventh Son Of A Seventh Son na dvoch vypredaných koncertoch v Birminghame v roku 1988. Prvý disk bude obsahovať záznam, ktorý bol dôkladne upravený z originálnych VHS pásiek. Bude obsahovať aj tri doposiaľ nevydané prídavky – Running Free, Run To The Hills a Sanctuary. Celková dĺžka koncertu tak dosiahne 110 minút. Filmový producent a dvorný režisér skupiny Andy Matthews ošetril a digitálne upravil každé filmové okno pásky, aby záberom dodal čo najkvalitnejší vzľad. Aj zvuk sa dočkal nového mixovania.

Druhé DVD ponúka exkluzívny dokument mapujúci tzv. tretiu etapu histórie Iron Maiden. Disk obsahuje 40 minutové interview s členmi kapely a ich manažérom Rodom Smallwoodom o tom, ako sa vyrovnali s následkami turné 84/85 World Slavery Tour a ako prežívali turbulentnú dobu, ktorá viedla k natočeniu albumov Somewhere In Time a Seventh Son Of A Seventh Son.

Vedľa toho sa fanúšikovia kapely dočkajú i dokumentu Twelve Wasted Years pôvodne vydaného v roku 1987 a obsahujúceho dobové rozhovory i zábery z prvých koncertov Iron Maiden v dnes legendárnom priestore Ruskin Arms.

Zároveň s 2DVD vyjde i audio záznam na 2CD a limitovanom farebnom dvojvinyli.

Zdroj: EMI Slovak Republic