Islandská jazz-funková skupina Mezzoforte sa vracia na Slovensko

Legendárna islandská jazz-funková skupina Mezzoforte, ktorá minulý rok na jubilejnom pätnástom ročníku One Day Jazz Festivalu oslávila 45 rokov existencie, sa opäť vracia na tento výnimočný festival.

Pre koncerty priekopníkov európskych fusion-funkových smerovaní je charakteristická radostná melodická atmosféra, ktorá nenechá žiadneho poslucháča sedieť. Svojim hitom Garden Party pobláznili v polovici 80. rokov svetovú klubovú scénu a môžete si byť istí, že tomu nebude inak ani na tohtoročnom One Day Jazz Festivale.

Islandskí majstri sa po minuloročnom úspechu predstavia v špeciálnej zostave, ktorej súčasťou je aj slovenský bubeník Martin Valihora. Ten s Mezzoforte spolupracuje už niekoľko rokov a k Mezzoforte sa pridal po odchode zakladajúceho člena Guliho Briema. Môžete si byť istí, že v prípade Mezzoforte je to s jej pôvodnými i novými členmi neuveriteľný energický zážitok.

Minulý rok Mezzoforte roztancovali bratislavské Hlavné námestie a vystúpili aj v Novom Meste nad Váhom a Košiciach, preto tento rok pribudli v koncertnom zozname ďalšie zaujímavé miesta.

One Day Jazz Festival je významný medzinárodný jazzový festival, ktorý sa každoročne koná v mestách po celom Slovensku, čo umožňuje, aby sa jazzová hudba dostala k čo najširšiemu publiku a je skvelým príkladom toho, ako môže hudobné podujatie prispieť k bohatšiemu kultúrnemu životu a rozšíriť obzory poslucháčov prostredníctvom kvalitnej hudby. Festival bol založený uznávaným slovenským hudobníkom a bubeníkom Martinom Valihorom. Ako hovorí samotný Valihora: „Cieľom festivalu je priniesť na Slovensko svetovú jazzovú hudbu a predstaviť domácim poslucháčom výnimočných umelcov z celého sveta. Prostredníctvom hudby chceme tiež v duchu humanizmu a tolerancie spájať rozdielne kultúry, etnika a národy.“ K festivalu už neodmysliteľne patria  aj rôzne fúzie a inovácie v rámci žánru, čím oslovuje širšie publikum a prispieva k rozvoju a popularizácii jazzu.

Termíny a miesta koncertov:

  • 21. august – Pezinok, Šimák Zámok
  • 23. august – Jasná, Damian Jasná Hotel
  • 24. august – Hronsek, Vodný Hrad
  • 25. august – Košice – Kasárne / Kulturpark

Súčasné obsadenie kapely:

  • Eythor Gunnarsson – klávesové nástroje
  • Fridrik Karlsson – gitara
  • Johann Asmundsson – basgitara
  • Jonas Wall – saxofóny
  • Ari Karason – trúbka, krídlovka
  • Martin Valihora – bicie nástroje

Vstupenky na všetky koncerty sú dostupné v sieti Ticketlivewww.ticketlive.sk

TS