Ivan Vereš alias King Ivan predstavil horúcu letnú novinku Neboj sa! Bude mať rovnaký úspech ako jeho Fönky nálada?

Kinga Ivana vlastným menom Ivana Vereša si iste mnohí pamätajú najmä z čias jeho pôsobenia v Made 2 Mate, kedy pred viac ako dvadsiatimi rokmi vydali letný singel Fönky nálada, ktorý sa stal okamžite hitom. King Ivan sa opäť vracia na scénu s piesňou Neboj sa, ktorú predstavil aj s videoklipom. Príjemný letný sound, výrazný zjav speváka, všadeprítomný optimizmus a dobrá nálada – nová pesnička je voľným pokračovaním Fönky nálady a vyznieva ako veselá oslava horúceho leta.

„Neboj sa, chlapec môj, neboj sa!“ spieva sa v novej piesni, ktorá síce vznikla už pre troma rokmi, no oficiálne ju zverejnili až teraz. Skladba uzrela svetlo sveta najmä vďaka Rolandovi Kubinovi, ktorý je jej producentom.

„Napriek tomu, že Ivan pesničku nahral už pred troma rokmi, vychádza až teraz. Nedávno som ju totiž celkom náhodou našiel na USB kľúči a veľmi sa mi zapáčila. Povedal som si, že to určite bude letný hit. Zavolal som Ivanovi a dohodli sme sa, že s tým niečo spravíme,“ prezradil producent klipu.

Ivan King a jeho tím ostali verní Slovensku a videoklip k piesni nakrúcali na Dunaji v Hamuliakove. Výsledné video však pôsobí zahranične, akoby sa dej odohrával na Miami. Pozitívny letný klip vznikol pod taktovkou Michala Nemtudu. Autorom hudby aj textu je Ivan King. V piesni si zahrali talentovaní hudobníci z Opoštaris band, ktorí sú dobre známi z viacerých spoluprác s Rytmusom alebo Anitou Soul: basa – Richard Csino, bicie- David Hodek, ale aj ďalší úspešní hudobníci: klávesy – Martin Wittgruber a gitarista Markus Daniel. Postprodukcia a konečné úpravy prebiehali v bratislavskom Pulp Studio.

Ivan Vereš je hudobník, producent, spevák a multiinštrumentalista. Považuje sa za zakladateľa Funky štýlu v Česko-Slovensku a zdá sa, že tento žáner mu sedí najviac. Počas svojho pôsobenia sa vždy obklopoval kvalitnými hudobníkmi. Jeho život bol úzko spätý s hudbou už od útleho detstva. Matka bola speváčka v Lúčnici a otec spoluzakladateľ a profesor na konzervatóriu. Už ako 6 ročný spieval spamäti Mozarta, pričom ho doprevádzala Slovenská filharmónia. Pôsobil v rôznych kapelách a hudbe sa venuje celý život. 15 rokov žil dokonca v Amerike. Po návrate na Slovensko vystupoval s umelcami ako Oskar Rózsa, Marián Čekovský, Valihora a inými. Nezanevrel ani na hudobníkov zo svojich starých kapiel a dokonca znovu uvažuje o obnovení Made 2 Mate.

King Ivan – Neboj sa
Autor (hudba aj text): King Ivan
ISRC: SKP851824680
Facebook King Ivan – Ivan Vereš

Zdroj: TS
Foto: Michal Nemtuda, Robert Bartko