Ivana Mer slaví vydání nového alba „Early Works“!

Zvuky moře, přírodní síly a vnitřní svět duše inspirují slovenskou písničkářku Ivanu Mer k psaní něžných skladeb. Písničky plné magické atmosféry odráží její zážitky z cest.

Ivana Mer ostatně strávila několik let ve Francii, Španělsku a Německu, kde spolupracovala s řadou místních hudebníků. Autorské zrání a materiál nahraný za posledních pět let na nejrůznějších místech shrnuje albový debut „Early Works“ který vyšel na konci února u Slnko Records, sbíra pozitivní ohlasy nejen na Slovensku a v Čechách, ale i ve světě.

a2360099438_10

„Začínala jsem úplně sama. Jen já a počítač. Hrála jsem tehdy spíše ambientní elektroniku s atmosferickými krajinami. Počítač mi při cestách dosloužil a tak jsem začala pracovat s hudebníky akustickou cestou“ vysvětluje Ivana Mer svoji hudební cestu. Zásadní bylo taky setkání se slovenským producentem Oskarem Rózsou, který se na desce podílel i hudebně, jakož i francouzští producenti Marc-Eric Laine a Anacole Daalderop.

Magický svět plný zvláštní poetiky nicméně ožívá hlavně díky hlasu Ivany Mer a jejím autorským schopnostem. „Její písně jsou jako výlety do tajuplných krajin“napsal o ní novinář Juraj Kušnierik. Na koncerte v (A)VOID Floating Gallery 29.7.2016, 20:30 v Praze budou Ivanu doprovázet Cristian Estrella – elektronika, Marek Žilinec – bicie nástroje a Nina Marinová – housle. Večer bude obohacen hudebními hosty a přáteli Ivany Mer. Vstup volný.

https://ivanamermusic.bandcamp.com/album/early-works

5bec96b3-d889-4a08-bbdd-712731c1893d

Zdroj: Ivana Mer